Κοκκινιστό Χταπόδι με μακαρόνια
Συστατικά
3 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, συν επιπλέον για ράντισμα
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένα σε φέτες
1 κονσέρβα με ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες
450 γρ ντοματίνια
1 ½ κιλά χταπόδι, καθαρίζονται και κόβονται σε κομμάτια
αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
450γρ μακαρόνι
¼ φλιτζάνι μαϊντανό, λίγο ψιλοκομμένο
Κατευθύνσεις
1. Συμπληρώστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και βράστε. Εν τω μεταξύ, ρίχνουμε τις τρεις κουταλιές του ελαιολάδου σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν κάψει, προσθέστε το σκόρδο. Ανακατεύετε συχνά και μαγειρεύετε μέχρι το σκόρδο να γίνει καφέ, δύο με τρία λεπτά.
2.Προσθέστε τις ντομάτες σε κονσέρβα και τις φρέσκες ντομάτες, μαζί με το χταπόδι, το αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού και το μαύρο πιπέρι. Βράζουμε και στη συνέχεια μειώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, καλύπτουμε εν μέρει και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Ανακατέψτε περιστασιακά και σπάστε τις ντομάτες με ένα πιρούνι.
3.Αφαιρέστε το καπάκι, γυρίστε τη φωτιά στην μεση και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει η σάλτσα και το χταπόδι να είναι τρυφερό, περίπου επτά λεπτά. Σβήστε τη φωτιά όταν ολοκληρώσετε.
4.Αφού αφαιρέσετε το καπάκι από την κατσαρόλα, προσθέστε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα με το βραστό νερό.
Μαγειρέψτε για ένα λεπτό λιγότερο από ό, τι προτείνει η συσκευασία. Όταν τελειώσετε, στραγγίστε τα ζυμαρικά σε ένα σουρωτήρι και, στη συνέχεια, προσθέστε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα χταπόδι.
Ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθεί καλά το ζυμαρικό στη σάλτσα.
5. Μοιράστε τα ζυμαρικά ανάμεσα σε τέσσερα πιάτα. Γαρνίρετε με το μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
ΠΗΓΗ: seriouseats.com