Εγώ τα λατρεύω, ειδικά όταν είναι τραγανά απ’ έξω και συνοδεύονται από ένα δροσερό τζατζικάκι. Είναι ένα φαγάκι που γίνεται εύκολα και είναι πάντα επιτυχία. Πάμε να δούμε πώς τα φτιάχνω!

Υλικά

για τα λαχανικά:

2 κολοκυθάκια
2 μελιτζάνες
Αλεύρι φαρίνα όσο πάρει
1 κουτί σόδα αναψυκτικό
Αλάτι και πιπέρι
Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

για το τζατζίκι:

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (ένα μικρό κεσεδάκι)
1 μικρό αγγούρι
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο ξύδι
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Για τον χυλό!!!
Σε ένα μπολ ρίξτε την σόδα βάλτε αλεύρι τόσο όσο να γίνει ένας πηχτός χυλός ,ρίξτε αλάτι κ πιπέρι κ ανακατεύετε καλά!!! Κόψτε τις μελιτζάνες σε φετούλες και και αφήστε μέσα σε αλατόνερο μισή ωρίτσα για να μην πικρίζουν !! Κόψτε και τα κολοκυθάκια σε φετούλες βουτάτε ένα ένα μέσα στον χυλό και τηγανίστε σε βαθύ σκεύος ..Σερβίρετε ζεστά!!

Για το τζατζίκι
Τρίψτε στο χοντρό τρίφτη το αγγούρι και στραγγίστε πολύ καλά με τα χέρια και βάλτε το σε ένα μπολ!!Τρίψτε κ στην σκελίδα σκόρδου στο λεπτό του τρίφτη,προσθέστε το γιαούρτι σχεδόν ένα φλιτζάνι του καφέ λάδι λίγο ξύδι και αλάτι ανακατέψτε όλα μαζί και σερβίρετε παγωμένο με τα ζεστά κολοκυθάκια και μελιτζάνες..!!

  • Η σόδα στον χυλό βοηθάει τα λαχανικά να γίνουν πιο τραγανά.
  • Μην βάζετε πολλά λαχανικά στο τηγάνι ταυτόχρονα, για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και γίνουν λαδερά.
  • Στραγγίξτε πολύ καλά το αγγούρι για το τζατζίκι, για να μην γίνει πολύ νερουλό.

Η Συνταγή είναι της κας Gogo Samiou