Κολοκυθάκια με Μπέικον και τυρί
Πεντανόστιμα κομμάτια μπέικον συνδυάζονται υπέροχα με το τυρί και τα κολοκυθάκια.
ΥΛΙΚΑ :
3 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
2 μεγάλα αυγά, θερμοκρασία δωματίου
1/3 φλιτζάνι (80 ml) κρέμα γάλακτος
1/3 φλιτζάνι (80ml) πλήρες γάλα, θερμοκρασία δωματίου
½ φλιτζάνι (70g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι τυρί γραβιέρα, χοντροτριμμένο
2 κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά ζάρια
2 κλαδάκια φρέσκου θυμαριού, μόνο τα φύλλα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 ° C. Αφήνετε στην άκρη ένα αντικολλητικό ταψάκι με πλάτος 20cm.
Ζεσταίνετε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή φωτιά και τσιγαρίζετε το μπέικον, ανακατεύοντας περιστασιακά, ώστε τα κομμάτια να ροδίσουν ομοιόμορφα. Μόλις είναι τραγανό, αφαιρέστε το από το τηγάνι χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα. Το βάζετε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Χρησιμοποιήστε το λίπος από το μπέικον για να λαδώσετε το εσωτερικό του ταψιού.
Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά, την κρέμα και το γάλα μέχρι ενωθούν μεταξύ τους.
Προσθέστε το αλεύρι και χτυπήστε ξανά.
Ανακατέψτε το τυρί, τα κολοκυθάκια και τα φύλλα θυμάρι και στη συνέχεια ρίχνετε το αλατοπίπερο.
Ρίχνετε στο έτοιμο ταψί και πασπαλίζετε με τα κομμάτια μπέικον.
Ψήνετε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει όμορφα. Καλή απόλαυση!!
ΠΗΓΗ: technicolorkitcheninenglish.blogspot.com