Έγινε καταπληκτικό, και η συνταγή είναι εύκολη και σιγουρη! Πάντα επιτυχημένο αποτέλεσμα!
Αυτό το ψωμί συνδυάζει ιδανικά τα θρεπτικά οφέλη του αλευριού ολικής αλέσεως με την αφράτη υφή και το πλούσιο άρωμα του λευκού αλευριού. Το αποτέλεσμα; Ένα ψωμί γευστικό, υγιεινό και άκρως εθιστικό!
Υλικά
Μετράω τα προϊόντα με φλιτζάνι 250 ml
Αλεύρι λευκό 1 φλ
Αλεύρι ολικής αλέσεως 1 φλ
Νωπή μαγιά 21 γρ
Αλάτι 1 κ.γ
Λάδι 1 κ.γ
Ξύδι 1 κουτ.γλ
νερό 1 φλ
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το αλάτι και ρίχνω το λάδι, το ξύδι και το χλιαρό νερό στο οποίο έχει διαλυθεί η μαγιά, δεν είναι αφρισμένη, απλά διαλυμένη. Ανακατευουμε με ένα κουτάλι μέχρι να μαζέψουμε τη ζύμη σε μπάλα.
Κολλάει, αλλά δεν προσθέτω άλλο αλεύρι.
Όταν διπλασιαστεί σε όγκο, το πλάθω και το τοποθετώ σε ένα δοχείο με καπάκι. Προάλειψα με λάδι και πασπάλισα με αλεύρι.
Έκλεισα το καπάκι και έβαλα το ταψί σε κρύο φούρνο, άναψα στους 200 βαθμούς και όταν φουσκώσε και ψήθηκε, αφαίρεσα το καπάκι.
Το ψωμί είναι έτοιμο όταν ακουστεί ο υποκουφος θόρυβος όταν χτυπηθεί πάνω από την κόρα.
Έβγαλα, κρυωσε σε μια πετσέτα.
Ένα μοναδικό άρωμα σπιτικού ψωμιού και παιδικές αναμνήσεις!
Σας εύχομαι ένα υπέροχο βράδυ!
Να είστε υγιείς και πολύ θετικοί!
Η Συνταγή είναι από το Казано честно в кухнята