Κολοκυθάκια με σάλτσα μπολονέζ
Υλικά
1 κιλό. κολοκυθάκια
500 γρ κιμά
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 κ.σ. Πολτός ντομάτας
2 κ.σ. Ξύδι
μπαχαρικά στη γεύση-αλάτι, πιπέρι
200 γραμμ. Μοτσαρέλα τριμμένη
100 γραμμ. Τριμμένη παρμεζάνα
Παρασκευή:
Σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Προσθέτετε τον κιμά, αλατοπιπερώνετε και ριχνετε και μαχαρικά εάν θέλετε και μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει.
Ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας, τον πολτό και το ξύδι. Ανακατεύουμε λίγο ακόμα και το σβήνουμε.
Τα κολοκυθάκια τα έβρασα για λίγο και στη συνέχεια τα σουρώνουμε. Τα κολοκυθάκια και ο κιμάς ανακατευονται. Αδειαζετε το μείγμα στο πυρεξ.
Μπορείτε να τα ψήσετε σε ολόκληρο ταψί. Επέλεξα όμως να χωρίσω σε τρεις μικρα ταψάκια. Ψήνουμε για περίπου 20-30 λεπτά. Τέλος, πριν το σερβίρουμε, τρίβουμε το
κίτρινο τυρί και ψήνουμε για 10 λεπτά μόνο από πάνω.
Καλή όρεξη!