Υλικά:
15 μεγάλα κολοκυθολούλουδα
250 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα
1 κουταλιά παρμεζάνα
Αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά)
120 γρ. αλεύρι
1 ποτήρι κρύο ανθρακούχο νερό
1 πρέζα αλάτι
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Αφαιρέστε προσεκτικά τα κοτσάνια και τους στήμονες από τα κολοκυθολούλουδα. Ξεπλύνετε τα λουλούδια και αφήστε τα να στεγνώσουν καλά.
Για την γέμιση
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ανθότυρο ή τη μυζήθρα με την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι (αν χρησιμοποιείτε).
Γέμισμα των λουλουδιών: Γεμίστε προσεκτικά κάθε λουλούδι με το μείγμα του τυριού, χωρίς να το παραγεμίζετε. Διπλώστε τις άκρες των λουλουδιών προς τα μέσα για να κλείσει η γέμιση.
Για το κουρκούτι
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το κρύο ανθρακούχο νερό και την πρέζα αλάτι μέχρι να έχετε έναν λείο χυλό.
Ζεστάνετε το σπορέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά (180 βαθμούς). Βουτήξτε τα γεμιστά λουλούδια στο κουρκούτι και τηγανίστε τα μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Αφαιρέστε τα τηγανισμένα λουλούδια από το τηγάνι και τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει το περιττό λάδι. Σερβίρετε τα ζεστά, προαιρετικά με μια φέτα λεμόνι.
Συμβουλές:
Για πιο τραγανό αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε λίγη μπύρα στο κουρκούτι.
Αντί για ανθρακούχο νερό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και απλό νερό.
Μπορείτε να προσθέσετε στην γέμιση και άλλα υλικά της αρεσκείας σας, όπως φρέσκα μυρωδικά (άνηθο, δυόσμο) ή ψιλοκομμένα λαχανικά (πιπεριά, κρεμμύδι).
Photo: Pina Romanzi