Κολοκυθοανθούς σε κουρκούτι
Υλικά
16 μεγάλα λουλούδια κολοκυθιού
2 αυγα
100 γραμμάρια άσπρο αλεύρι
τηγανέλαιο
Αλάτι για γεύση
Προετοιμασία συνταγής
Παίρνουμε ένα μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τους κρόκους αυγών:
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά για να έχουμε ένα καλό χυλό .
Πλένουμε απαλά και καθαρίζουμε τα άνθη του κολοκυθιού αφαιρώντας τα μπιμπερό και τα στελέχη και στεγνώνουμε απαλά, προσέχοντας να μην τα σπάσουν. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και τα προσθέτουμε στο κουρκούτι.
Βουτήξτε τα λουλούδια στο μείγμα ένα-ένα, εντελώς, ώστε να είναι ομοιόμορφα εμποτισμένα στο κουρκούτι.
Ζεσταίνουμε το λάδι, τηγανίζουμε τα λουλούδια κολοκυθιού λίγα κάθε φορά και ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές.
Στεγνώστε το περιττό λάδι βάζοντάς τα σε απορροφητικό χαρτί, αλατίστε και σερβίρετε ζεστό .
Παραλλαγή : για να γίνει πιο ελαφριά η συνταγή τα αυγά μπορούν να αντικατασταθούν με παγωμένο ανθρακούχο νερό (με παγάκια μέσα): Αυτή η τεχνικη συγκεκριμένα είναι ένα παρασκεύασμα που ονομάζεται τεμπούρα, τυπικό της ιαπωνικής κουζίνας με χτυπημένα και τηγανητά λαχανικά. Η εν λόγω ζύμη λαμβάνεται με ανάμειξη λίγου αλευριού, παγωμένου ανθρακούχου νερού (200 χιλιοστόγραμμα) και αλατιού (μια πρέζα). Τα λαχανικά πρώτα βυθίζονται στο κουρκούτι, το οποίο δεν πρέπει να είναι πολύ ομοιογενές (ούτε πολύ υγρό, ούτε πολύ πηχτό), και στη συνέχεια τηγανίζονται μερικά κομμάτια τη φορά με πολύ λάδι στους 170°-180° σε βαθύ τηγάνι.