Tραγανοί και χρυσαφένιοι κολοκυθοκεφτέδες, γεμάτοι με τη φρεσκάδα του καλοκαιριού. Το τρυφερό κολοκύθι, αρωματισμένο με δυόσμο και άνηθο, συνδυάζεται αρμονικά με τη δροσιά του γιαουρτιού και την γεύση του σπανακιού

Υλικά:

3 μικρά κολοκυθάκια, τριμμένα
1 καρότο, τριμμένο
Αλάτι
3 γεμάτες κουταλιές της σούπας γιαούρτι
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
2 αυγά
Αλεύρι (για να δέσει το μείγμα)
Πιπέρι
Άνηθο, ψιλοκομμένο
Φρέσκο σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 χούφτες σπανάκι, ψιλοκομμένο
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Αλατίζετε τα τριμμένα κολοκυθάκια και το καρότο και τα αφήνετε να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι.
Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το γιαούρτι με τη σόδα, τα αυγά και σταδιακά προσθέτετε αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί ένας πηχτός χυλός.
Προσθέτετε λίγο αλάτι, πιπέρι, άνηθο, σκόρδο και σπανάκι στον χυλό.
Στύβετε καλά τα κολοκυθάκια και το καρότο για να φύγουν τα υγρά και τα προσθέτετε στο μείγμα. Ανακατεύετε καλά.
Ζεσταίνετε λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνετε κουταλιές από το μείγμα στο τηγάνι και τις απλώνετε ελαφρά για να σχηματιστούν οι κεφτέδες.
Τηγανίζετε τους κεφτέδες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί.

Κολοκυθοκεφτέδες με γιαούρτι και σπανάκι
Αφαιρείτε τους κεφτέδες από το τηγάνι και τους τοποθετείτε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει το περιττό λάδι.
Σερβίρετε ζεστούς με γιαούρτι ή τζατζίκι.

Κάτι άλλο:

Μια ωραία προσθήκη σε αυτή τη συνταγή θα ήταν να προσθέσετε λίγη φέτα τριμμένη στο μείγμα. Επίσης, μπορείτε να ψήσετε τους κεφτέδες στον φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά, αντί να τους τηγανίσετε, για μια πιο ελαφριά εκδοχή.

ΠΗΓΗ Aneliya Pandurska

Προηγούμενο άρθροΛουκουμάδες Παραλίας του Άκη
Επόμενο άρθροΠρασοσπανακοπιτα Σφολιάτας