Κολοκυθοκεφτέδες Ρόδου
Υλικά
400 γρ. κολοκύθια τριμμένα
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 αυγά
200 γρ. Αλεύρι
½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
100 ml ελαιόλαδο
50 γρ. τυρί τριμμένο
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δημιουργηθεί ένα πηχτό μείγμα. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα, φροντίζοντας οι κεφτέδες να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Προτού σερβίρουμε, αφήνουμε τους κεφτέδες να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Για να πετύχουμε πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα προσθέτουμε τα κολοκυθάκια τριμμένα σε μια λεκάνη με αλάτι, πιπέρι και 20ml ούζο και το ξύσμα από μισό λεμόνι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 1 ώρα. Μετά, στραγγίζουμε πολύ καλά σε έναν σουρωτήρι ωσότου αποβάλουν όλα τα υγρά.