Κολοκυθοκεφτέδες (Greek & English)

Συστατικά

3 και 1/2 φλιτζάνια τριμμένο κολοκυθάκι
1 κσ Αλάτι
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γραμμάρια ξηρής μαγιάς
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν
2 σκελίδες σκόρδο σπασμενο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/4 φλιτζάνι (55γρ) βούτυρο (λιωμένο)
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Οδηγίες

Τρίψτε τα κολοκυθάκια και στη συνέχεια προσθέστε αλάτι, ανακατέψτε τα, και στη συνέχεια αφήστε το για 10 λεπτά στο αλάτι για να απελευθερώσουν την περίσσεια νερού στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τα χέρια για να στύψετε το κολοκύθι και να φύγει όλο το νερό.
Μόλις βάλετε το στυμμένο κολοκυθάκι σε ένα μπολ, προσθέστε αλεύρι, μαγια, μπεικιν, σκόρδο και ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.
Μετά προσθέστε λειωμένο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά, προσθέστε 2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι, και χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο κουτάλι πάρτε από το μείγμα και ρίξτε στο τηγάνι, εγώ εβαζα στο τηγάνι 4 κάθε φορά, αφήστε τα να τηγανιστούν λίγα λεπτά μετά γυρίστε τα για περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά και συνεχίστε με την επόμενη παρτίδα

Καλή Απόλαυση

Zucchini fritters

Ingredients

3 and half cups grated zucchini
1tsp salt
1 cup all purpose flour
15g dried yeast
1 tsp baking powder
2 cloves of garlic crushed
2 spring onions chopped
1/4 cup (55g) vegan butter (melted)
Olive oil for frying

Instructions

Grate zucchini and then add salt,mix in ,then leave it for 10 minutes, the salt will release the excess water from the zucchini, then use hands to squeeze and drain off excess water.
Once the squeezed zucchini is in a mixing bowl, add flour,yeast,baking powder, crushed garlic and chopped spring onions mix together.
Than add melted butter and mix until well combined, add 1 tbsp of olive oil to the frying pan, once hot use an icream scoop to scoop even sized portions into frying pan, i was able to do 4 at a time, let it cook for a few minutes than flip over around 3 minutes per side repeat with next batch

credit to Angela Constantinidis

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα με Χόρτα και πατάτες
Επόμενο άρθροΠαστέλι με απλά υλικά