Υλικά
για τα κολοκυθάκια:
κολοκυθάκια – 350 g
καρότα – τεμ
αυγά – 2 τεμ
τυρί κιτρινο – 100 g
μαϊντανός – 1 μάτσο
πατάτες – 1 τεμ.
σκόρδο – 1 σκελίδα
αλάτι – ½ κουταλάκι του γλυκού
μαύρο πιπέρι – μια πρέζα
μείγμα μπαχαρικων – κουταλάκι του γλυκού
πάπρικα – ½ κουταλάκι του γλυκού
πλιγούρι βρώμης – 4 κουταλιές της σούπας αλεσμενο στο μπλεντερ
αλεύρι – 2 κουταλιές της σούπας
για τη σάλτσα:
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ. μαγιονέζα
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
✅Προετοιμασία κολοκυθοκεφτέδες:
Αφαιρούμε το στέλεχος από τα κολοκυθάκια και το τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη. Πασπαλίστε το μείγμα των κολοκυθιών με αλάτι και στύψτε τα υγρά σε ένα τρυπητό.
Τρίβουμε τα καρότα στον ψιλό τρίφτη και το τυρί στον χοντρό τρίφτη. Σπάμε τα αυγά στο μείγμα των κολοκυθιών, προσθέτουμε το τυρί και
τα καρότα. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τρίβουμε την πατατα στο χοντρο του τρίφτη.
Σε ένα μπολ βάζουμε το μείγμα της πατάτας και τον μαϊντανό με το μείγμα των κολοκυθιών. Προσθέστε στο μείγμα επίσης μια σκελίδα σκόρδο, περασμένη από την πρέσα, αλάτι, μαύρο πιπέρι, μειγμα μπαχαρικων και πάπρικα, πλιγουρι βρώμης, ανακατέψτε και αφήστε για 15 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι και σχηματίζουμε κολοκυθοκεφτέδες από το μείγμα λαχανικών που προκύπτει.
Γυρνάμε τους κολοκυθοκεφτεδες σε αλεύρι και τηγανίζουμε σε τηγάνι για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Για να ετοιμάσετε τη σάλτσα
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά με το σύρμα χειρός μέχρι να αναμειχθούν καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρουμε.
Το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμοι κολοκυθοκεφτεδες. Μπορούν να συνδυαστούν με οποιοδήποτε φαγητό, καθώς το πιάτο είναι πολύ ευέλικτο.
Καλή όρεξη ❤️