Υλικά:
5 μεγάλα κολοκυθάκια, τριμμένα στο χοντρό του τριφτή
1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά (ή πράσινη), τριμμένη
2 κρεμμύδια, τριμμένα
Άνηθος, ψιλοκομμένος
Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Λίγο ελαιόλαδο
200 γραμμάρια φέτα, τριμμένη
200 γραμμάρια σκληρό τυρί (π.χ. γραβιέρα, κεφαλοτύρι), τριμμένο
2 αυγά
Πιπέρι (αλάτι προσοχή λόγω των τυριών)
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, περίπου 500 γραμμάρια
“Για μια πιο τραγανή πιτα, προσθέσετε λίγο σιμιγδάλι στη ζύμη.”
Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό του τριφτη,τα στοιβουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα πολλά νερά αλλα και για να μαλακώσουν
Προσθέτουμε το καρότο Τριμμένο, κόκκινη πιπεριά ή και πράσινη, κρεμμύδια,ανηθο,μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο, φετα,
και άλλο τόσο σκληρό τυρί, αυγα, πιπέρι, αλάτι με προσοχή γιατί έχουν τα τυριά και το αλεύρι
Τ’ ανακατεύουμε κ ρίχνουμε σε σαραντάρι λαδωμενο ταψί
Ψήνουμε αέρα στους 180 μέχρι να χρυσίσει, περίπου 1 ώρα. Αν την θέλουμε πιο λεπτή μειώνουμε τα υλικά.
H συνταγή είναι της κας Γιώτα Σκανδάλη