Σπανακοτυρόπιτα της μαμάς

Υλικά για τη ζύμη

1 Βιτάμ
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι γάλα εβαπορέ
1 γιαούρτι
2 φαριν απ
λίγο αλάτι
μία κουταλιά ξίδι

Για τη γέμιση
750 γρ τυρί φέτα
1,5 kg σπανάκι
2 πράσα
5 αβγά
3 με 4 κρεμμύδια
πιπέρι
1 ματσάκι άνηθο

Εκτέλεση

Πλένουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να στεγνώσει.Κόβουμε ροδέλες τα πράσα.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι δύο-τρία λεπτά και μετά ρίχνουμε τα πράσα. Ανακατεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε το
σπανάκι και τον άνηθο τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
Σβήνουμε τη φωτιά το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια ρίχνουμε το τυρί και τα αυγά. Ανοίγουμε δύο φύλλα
ανάλογα το ταψί που έχουμε στρώνουμε το ένα φύλλο και ρίχνουμε το μείγμα μας. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και
χαράζουμε την πίτα μας. Ψήνουμε τρία τέταρτα μέχρι να ροδίσει στους 180 με 200 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Προηγούμενο άρθροΕύκολα και Γρήγορα Τυροκρουασανάκια
Επόμενο άρθροΖαμπονΤυρόπιτες τυλιχτές….με ντομάτα και ρίγανη