Κολοκυθόπιτα γλυκιά..

Advertisement

Υλικά..

1 κιλό κολοκύθα κίτρινη.
1/2 φλιτζάνι λάδι
1.φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα ..
1. φλιτζάνι ζάχαρη
Μισό φλιτζάνι Σιμιγδάλι χοντρό..
1/2 φλιτζάνι σταφίδες.
2 κουταλιές της σούπας κανέλα.
Μισή κουταλιά γαρύφαλλο αν σας αρέσει εγώ δεν βάζω γιατί δεν αρέσει στην κόρη μου 😅
Για τη ζύμη
200 γραμ. νερό .
500 γρμ αλεύρι.
Ένα φλυτζανάκι του καφέ λάδι και μισό τσικουδιά η ξύδι..
Και μία κουταλιά της σούπας αλάτι…
Να γίνει μια μαλακιά ζύμη όπως κάνουμε τα καλτσούνια..

Εκτέλεση..

Τρίβουμε την κολοκύθα στον τρίφτη βάζουμε μια κουταλιά αλάτι και την αφήνουμε να βγάλει τα υγρά της  .
Στο μεταξύ κάνουμε τη ζύμη..την σκεπάζω με μεμβράνη…
Στην συνέχεια στίβω την κολοκύθα να φύγουν τα υγρά της..και έπειτα βάζω όλα τα υλικά και την ανακατεύω καλά…
Αυτήν τη φορά έβαλα και δύο αυγά μέσα αν θέλεις βάζεις και εσύ…

Ανοίγουμε τα φύλλα και αν θέλεις τα κάνεις ρολά η την κάνεις όπως στην πίτα..
Το ζουμί από την κολοκύθα δεν το πετάω το βράζω με λίγη ζάχαρη για πέντε λεπτά και λίγο πριν την βγάλω από το φούρνο αλείφω την πίτα με το ζουμί την ψήνω δέκα λεπτά ακόμα και την βγάζω από τον φούρνο…
Όταν κρυώσει ρίχνω την ζάχαρη άχνη..
Η ζύμη μου βγάζει 10 φύλλα..

Καλή επιτυχία

Πηγή: Δέσποινα Παπαπασχάλη

 

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement