Αυτή η συνταγή για κολοκυθόπιτα είναι ιδανική για ένα χορταστικό και γευστικό πιάτο.
Η γέμιση με κολοκύθα, φέτα και τυρί δημιουργεί μια πλούσια γεύση, ενώ το φύλλο είναι τραγανό και βουτυρένιο.

Υλικά:

Για τη γέμιση:

3 κούπες τριμμένη κολοκύθα (καλά στραγγισμένη)
2 κούπες γάλα
2 κουταλιές σούπας χοντρό σιμιγδάλι
400 γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη
5 αυγά
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Για το φύλλο:

600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
Χλιαρό νερό, όσο χρειαστεί για μια μαλακή ζύμη
Νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων

Εκτέλεση:

Γέμιση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε την τριμμένη κολοκύθα, το γάλα, το σιμιγδάλι, τη φέτα, τα αυγά, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήστε τη γέμιση στην άκρη

Φύλλο:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το ξύδι.
Προσθέστε σιγά σιγά χλιαρό νερό, ζυμώνοντας με τα χέρια σας μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Ζυμώστε τη ζύμη για 5-10 λεπτά, μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
Καλύψτε τη ζύμη με μια πετσέτα και αφήστε την να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Χωρίστε τη ζύμη σε 5 ίσα μέρη.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε δύο από τα κομμάτια ζύμης σε ένα μεγάλο, λεπτό φύλλο.
Λαδώστε το φύλλο με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με λίγο νισεστέ.
Τοποθετήστε τα δύα φύλλα κάτω σε ένα ταψί
Απλώστε ομοιόμορφα τη μισή από τη γέμιση πάνω στο φύλλο.
Ανοίξτε άλλα δύο φύλλα και καλύψτε τη γέμιση. Λαδώστε και πασπαλίστε με νισεστέ.
Τελειώστε μετην άλλη μιση γέμιση και ένα φύλλο ζύμης από πάνω.
Ψήστε την κολοκυθόπιτα στους 220°C για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Σβήστε το φούρνο βγάλτε την πίτα και την κόβετε αμέσως καυτή…έτσι το φύλλο διατηρείται τραγανό
Αφήστε την κολοκυθόπιτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την σερβίρετε.

Η Συνταγή είναι της κας Ρουλα Λυρου