Κολοκυθόπιτα με ένα μυστικό υλικό από τον κο Γιώργο Ζώλη που την κάνει αφράτη, γευστική και χωρίς την ενοχλητική λασπώδη υφή. Η συνταγή μας είναι εύκολη και γρήγορη, και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει! Μάθετε το μυστικό υλικό και φτιάξτε την πιο τέλεια κολοκυθόπιτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ!
Υλικά συνταγής
4-5 κολοκυθάκια
1κ.γ αλάτι
100γρ σιμιγδάλι ψιλό (μπαίνει αφού βάλουμε τα κολοκυθάκια στραγγισμένα στο σκεύος και πριν βάλουμε τον δυόσμο)
150γρ γάλα
250γρ τυρί φέτα χοντρτριμένη
250γρ τυριά που λιώνουν τριμμενα
4 αυγά
80γρ ελαιόλαδο
1κ.γ μπέικιν πάουντερ.
200γρ αλεύρι
δυόσμο και μαϊντανό ψιλοκομενα.
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομενα
1 κρεμμυδι ξερο
Πιπέρι
Εκτέλεση
Tο πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να τρίψουμε τα κολοκύθια μας στο χοντρό του τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι.
Ριχνουμε μία κουταλιά γλυκού αλάτι ανακατευουμε λιγάκι και αφού τα ανακατέψουμε θα τα αφήσουμε 20 λεπτα να βγαλουν τα υγρα τους
Αφού περασαν τα 20 λεπτα τα στραγγιζουμε με τα χέρια σε χουφτες και τα βάζουμε σε μια μπασίνα και ριχνουμε 100 γρ σιμιγδαλι ανακάτεψα και τα άφησα και δύο τρία λεπτά
Μετα ριχνουμε δυόσμο 20-25 φύλλα μπορείτε να βάλετε άνετα, μαϊντανό μισό ματσάκι ανακατεύουμε καλα.
Συνεχεια θα βάλουμε το γάλα κρεμμυδάκια φρέσκα 2-3 ανακατεύουμε, ρίχνουμε τ αυγά χτυπημένα ανακατεύουμε πάλι
Μετα ρίχνω το αλεύρι αφου το αναμείξω με μία κουταλιά των γλυκού μπέικιν και ανακατευω
Ρίχνω μέσα μετα φέτα θα προσθέσουμε ελαιόλαδο περίπου 70 με 80 γραμμάρια ανακατευουμε βάζουμε πιπέρι και ένα κρεμμύδι ξερο περασμενο από το χοντρό του κρυφή θα το ρίξουμε και αυτό μέσα.
θα ρίξουμε τυριά που λιώνουν και ανακατευουμε Αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο να μπορέσουν να βγουν τα αρώματα των μπαχαρικών
Περνουμε ένα πυρέξ 25 * 35 εκ βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στον πάτο ρίχνουμε το μείγμα μας έχουμε ανάψει το φούρνο μας 200 βαθμούς αντιστάσεις απλωνουμε καλά λίγο ελαιόλαδο από πάνω πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήσιμο 200 βαθμούς αντιστάσεις μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα θέλει μία ωρίτσα περίπου