Υλικά
- 4 κούπες κολοκύθι τριμμένο και στραγγισμένο
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κούπα γιαούρτι
- 4 αυγά
- 1/4 φέτα
- 1/4 μυζήθρα φρέσκια
- 1 κούπα κεφαλοτύρι ή ότι άλλο έχουμε
- 1 κρεμμύδι τριμμένο ή 4 φρέσκα
- Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο ή άνηθο
- 2 κούπες αλεύρι φαρίν απ
- Πιπέρι και λίγη ρίγανη.
Εκτέλεση
- Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και το γιαούρτι συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά ανακατεύοντάς τα με το χέρι.
- Στρώνουμε σε μία λαδωμένη λαμαρίνα ομοιόμορφα το μείγμα, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί από πάνω, και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά….✓
- Εάν θέλουμε να είναι πιο παχιά η πίτα μας τη βάζουμε σε μικρότερο σκεύος.
Εγώ τη ψήνω σε λαμαρίνα γιατί τη θέλω πιο λεπτή και με πιο τραγανή κρούστα…✓
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Marina Hatzidaki Via ΠΗΓΗ