Πω πω τι να πω όλα τα υλικά έχουν δέσει τόσο ωραία,, και με το σιρόπι ακόμα ποίο νόστιμα!!!!!
Υλικά
για το Σιρόπι:
250 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια νερό
1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
1 στικ κανέλας
1 κουταλιά της σούπας μέλι
για τη Γέμιση:
800 γραμμάρια κόκκινο κολοκύθι τριμμένο στον τρίφτη και πολύ καλά στραγγισμένο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
100 γραμμάρια καρύδια
100 γραμμάρια σταφίδες
Λίγο γαρύφαλλο τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας κοφτή κανέλα
150 γραμμάρια ζάχαρη
150 γραμμάρια βούτυρο (λιωμένο)
12-14 φύλλα κρούστας για γλυκά
Εκτέλεση
Πρώτα κάνουμε το σιρόπι για να είναι κρύο!
Όλα μαζί στην κατσαρόλα ανακατεύουμε
Μέχρι να λιώσει η ζάχαρη,,, μόλις αρχίσει να βράζει 1 με 2 λεπτά το κατεβάζουμε από την φωτιά,,,
και αφήνουμε στην άκρη
Για την γέμιση
Αφού το έχουμε στραγγίξει το κολοκύθι το βάζουμε σε μπολ και ρίχνουμε μέσα
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι, καρύδια, σταφίδες λίγο γαρύφαλλο τριμμένο, κανέλα και ζάχαρη
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας. Λιώνουμε το βούτυρο Και ξεκινάμε
Στρώνουμε το φύλλο, ρίχνουμε το βούτυρο
Βάζουμε την γέμιση και τυλίγουμε ρολό
Και ύστερα το τυλίγουμε σαλιγκάρι
Βάζουμε στο ταψί και βούτυρονουμε
Κάνουμε και τα υπόλοιπα περίπου 12 η 14 φύλλα κρούστας για γλυκά θα χρειαστούμε
Τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμενω φούρνο στους 180 βαθμούς
Θα τα ψήσουμε περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδισουν, όταν είναι έτοιμα
Βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε το σιρόπι, αφήνουμε να κρυώσουν καλά
Και σερβίρουμε με άχνη και κανέλα!!!!
Η Συνταγή είναι της κας Thomi Kromlidou