Υλικά

Ζύμη:
450 γρ αλεύρι
180 γρ στραγγιστο γιαούρτι
200 γρ βούτυρο
1 κρόκο
¼ κουτ.γλ αλάτι
¼ κουτ.γλ σόδα

Γέμιση:
300 γρ κρέας (φιλέτο μπούτι κοτόπουλου ή στήθος)
300 γρ κρεμμύδι
αλάτι, πιπέρι, κύμινο
σουσάμι
κρόκο και ½ κ.γ. γάλα για επαλλειψη

Εκτέλεση:

Ζύμη:

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, σόδα μετα τον κρόκο, το αλάτι και το βούτυρο.
Προσθέστε το αλεύρι και ζυμώστε μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη.
Τυλίξτε τη ζύμη σε μεμβράνη και αφήστε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Γέμιση:

Κόψτε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια. και ριξτε σε λενα μπολ
Ψιλοκοψτε το κρεμμύδι και προσθέστε το στο κοτόπουλο μαζί με τα μπαχαρικά.
Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να μαριναριστεί για 20-30 λεπτά.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
Χωρίστε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια (περίπου 40 γραμμάρια το καθένα).
Ανοίξτε κάθε κομμάτι ζύμης σε ένα λεπτό φύλλο.
Βάλτε μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου και κλείστε το σχηματίζοντας ένα πουγκι.
Τοποθετήστε τα κοτοπιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Ψήσιμο:

Ανακατέψτε τον κρόκο με το γάλα και αλείψτε τα κοτοπιτάκια.
Πασπαλίστε με σουσάμι.
Ψήστε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Συμβουλές:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα μπαχαρικά για τη γέμιση, όπως πάπρικα, κάρυ ή τσίλι.
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο τυρί στη γέμιση.