Κοτόπιτα με Χειροποίητο Φύλλο φτιαγμένη με μεράκι, με τραγανό φύλλο και ζουμερή γέμιση κοτόπουλου. Ακολουθήστε βήμα προς βήμα την εύκολη συνταγή μας και απολαύστε ένα πιάτο γεμάτο χορταστικο και γεμάτο γεύση.

Υλικά

Για το φύλλο:

1 αβγό ολόκληρο και ένας κρόκος
100 ml ηλιέλαιο
1 μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι διαλυμένο σε 250 ml χλιαρό νερό
650-700 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Για τη γέμιση:

1 στήθος κοτόπουλο κομμένο σε φιλέτα, αλατοπιπερωμένο και ψημένο στα κάρβουνα ή στο σχαροτήγανο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2-3 πιπεριές (πράσινη, κόκκινη) ψιλοκομμένες
7 φέτες μπέικον κομμένες σε κομμάτια
Το ψημένο κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
1 κονσέρβα μανιτάρια
1 ποτήρι νερό
1 κύβος κοτόπουλο
Πιπέρι
Λίγο μοσχοκάρυδο
200 γρ. διάφορα τυριά τριμμένα

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε το αβγό, τον κρόκο, το ηλιέλαιο και το αλάτι με το χλιαρό νερό.
Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε την να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Χωρίστε τη ζύμη σε 12-14 μπαλάκια.
Ανοίξτε τα μπαλάκια σε λεπτά φύλλα με τη βοήθεια νισεστέ.

Σοτάρετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε το μπέικον, το κοτόπουλο, τα μανιτάρια, το νερό, τον κύβο κοτόπουλο, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση, σβήστε τη φωτιά και προσθέστε τα τριμμένα τυριά.
Σε τσέρκι 27 εκ., βάλτε 6 φύλλα κάτω, λαδωμένα.
Απλώστε τη γέμιση και σκεπάστε με 2 φύλλα λαδωμένα.
Επαναλάβετε τα στρώματα γέμισης και φύλλων 2 φορές.
Σκεπάστε με τα υπόλοιπα 6 φύλλα, λαδωμένα.
Χαράξτε την επιφάνεια της πίτας και περάστε την με κρόκο αυγού διαλυμένο σε νερό.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα.
Όταν η πίτα ροδίσει καλά, σκεπάστε την με αλουμινόχαρτο και ψήστε για λίγο ακόμα.

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κοτόπιτα 

Κοτόπιτα 

Υλικά:

1 κοτόπουλο ολόκληρο ή 4 στήθη
1 φύλλο κρούστας
2 κρεμμύδια ή 2 πράσα
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
2 καρότα
3 αυγά
Μισό ποτήρι γάλα
200 γρ. Κασέρι τριμμένο
200 γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλάτι πιπέρι
250 γρ. Μανιτάρια ψιλοκομμένα
Μπόλικο μαϊντανό

Εκτέλεση

Βράζουμε το κοτόπουλο 1 ώρα σε μπόλικο νερό κ μόλις κρυώσει το καθαρίζουμε κ το αφήνουμε σε ένα μπολ.
Καθαρίζουμε κ ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά σε κυβάκια.
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια ρίχνουμε τις πιπεριές τα μανιτάρια κ μετά τα καρότα βάζουμε λίγο νεράκι κ τα αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά
Μετά ρίχνουμε το κοτόπουλο αλάτι πιπέρι κ ψιλοκομμένο μαϊντανό κ κατεβάζουμε από την φωτιά ρίχνουμε τα τυριά κ ένα αυγό κ ανακατεύουμε καλά κ αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα ταψί για πίτες χαμηλό ρίχνουμε λάδι κ βάζουμε φύλλο κ ραντίζουμε με λάδι 5 φορές ρίχνουμε την μιση γέμιση βάζουμε 2 φύλλα με λάδι κ ξαναβάζουμε την υπόλοιπη γέμιση κ συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κ ελαιόλαδο .

Κόβουμε τις άκρες γύρω γύρω κ τις γυρνάμε προς τα μέσα. Την χαράζουμε με μαχαίρι κ χτυπάμε τα 2 αυγά με το γάλα κ τα ρίχνουμε από πάνω να πάει παντού .
Αν θέλουμε βάζουμε σουσάμι κ ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω στους 180 C μέχρι να κοκκινίσει 35 με 40 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.

Καλη Επιτυχία

ΠΗΓΗ: https://mageirisa.blogspot.com/

Προηγούμενο άρθροΤραγανές πατάτες ψητές στο φούρνο σε φέτες 🥔🧄🥘
Επόμενο άρθροΓαλατόπιτα χωρίς φύλλο με μία σούπερ κρέμα