Κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες
Υλικά
1 Ένα κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
1/2 Κούπας λάδι
2 Ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1 Κούπα χυμό ντομάτας
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Σκελίδες σκόρδο
1/2 Ξυλάκι κανέλας
3 Κόκκους μπαχάρι
3 Γαρύφαλλα
1/2 Ποτήρι του κρασιού κρασί άσπρο ή κόκκινο.
Αλάτι και πιπέρι
2 Κούπες τσαγιού χυλοπίτες
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει καλά. Σοτάρουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα από τις δύο Μεριές προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο το σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε τα μπαχαρικά τις φρέσκες ντομάτες και στη συνέχεια το χυμό ντομάτας. Μόλις πάρουν μερικές Βράσεις προσθέτουμε δύο κούπες νερό κλείνουμε την κατσαρόλα μας και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά. Βγάζουμε το κρέας προσθέτουμε κι άλλο νερό και μόλις πάρει βράση βάζουμε τις χυλόπιτες για 12 ως 15 λεπτά το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα συνοδεύεται με μυτζήθρα η παρμεζάνα.
Σερβίρουμε και καλή απόλαυση!!
ΠΗΓΗ: Marianthi Kalogiros