Συστατικά

8 μπούτια κοτόπουλου
1 λεμόνι
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
60 ml (1/4 φλιτζάνι) ελαιόλαδο
2 3/4 φλιτζάνια σπιτική σάλτσα ντομάτας ή χυμό ντομάτας
7 1/2 φλιτζάνια βραστό νερό
2/3 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
500 γραμμάρια κριθαράκι

Οδηγίες
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς .
2. Θερμαίνετε το φυτικό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ώστε να μπορείτε να τσιγαρίσετε τα κομμάτια κοτόπουλου. Το λάδι πρέπει να είναι περίπου 2-3 κσ στο τηγάνι.
3. Πριν τοποθετήσετε το κοτόπουλο στο τηγάνι, αφαιρέστε το
το δέρμα. Στείψτε το χυμό του λεμονιού πάνω από όλα τα κομμάτια κοτόπουλου, από όλες τις πλευρές.
4.Καρυκεύεστε ομοιόμορφα με αλάτι και πιπέρι.

 

5. Μαγειρέψτε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι όλες οι πλευρές να έχουν πάρει χρώμα,περίπου 6 – 7 λεπτά ανά πλευρά.
7. Μόλις το κοτόπουλο γίνει καφετί, μεταφέρετε τα κομμάτια σε ένα ταψί. Χρησιμοποιήσαμε ένα στρογγυλό τηγάνι ψησίματος το οποίο ήταν περίπου 40 εκ σε διάμετρο.
8. Στο ταψάκι προσθέστε ελαιόλαδο, χυμό ντομάτας και βραστό νερό. Πασπαλίστε με κανέλα.
9. Τοποθετήστε στο κάτω μέρος του φούρνου και ψήνετε, ακάλυπτα, για 45 λεπτά
10. Αφαιρέστε προσεκτικά το ταψί από το φούρνο και προσθέστε το
κριθαράκι. Ανακατέψτε προσεκτικά. Επιστρέψτε το ταψί στον φούρνο
11. Μετά από 10 λεπτά, ανακατέψτε προσεκτικά το κριθαράκι στο ταψάκι για να μην κολλήσει στο κάτω μέρος. Ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό ήταν με μία σπάτουλα (είναι εύκολο να ξύνεται τα κολλημένα κομμάτια orzo στο κάτω μέρος του ταψιού), χρησιμοποιώντας ένα γάντι φούρνου, ενώ το ταψί ήταν ακόμα στο φούρνο. Επαναλάβετε αυτό κάθε 5 λεπτά για τα επόμενα 15 λεπτά.
12. Ο συνολικός χρόνος μαγειρέματος μετά την προσθήκη με κριθαρακι πρέπει να είναι
25 λεπτά.
13. Εάν σε οποιοδήποτε σημείο μετά την προσθήκη με το κριθαράκι, το γεύμα σας φαίνεται πολύ ξηρό, μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό που βράζει και ανακατεύουμε καλά.
14. Αφαιρέστε από το φούρνο, αφήστε να κρυώσει ελαφρά και σερβίρετε.
Καλή Απόλαυση.

Youvetsi with Chicken

Servings: 6-8 Time: 1hr
30mins Difficulty: easy

Ingredients


8 chicken thighs
8 chicken
drumsticks
1 lemon
1 teaspoon salt
1 teaspoon pepper
Vegetable oil for frying
60 ml ( 1/4 cup) of Greek olive oil
2 3/4 cups homemade tomato sauce or tomato juice
7 1/2 cups boiling water
2/3 teaspoon ground cinnamon
500 grams orzo

Steps
1. Directions
2. Preheat oven to 400 degrees Fahrenheit.
3. Heat vegetable oil in a deep frying pan so that you can brown the chicken pieces. Oil should be approximately 1/2 inch deep in pan.
4. Prior to placing chicken in frying pan, remove any excess fat and overhanging skin. Squeeze the juice of one lemon over all the chicken pieces, on all sides. Sprinkle evenly with salt and pepper.
5. Cook chicken pieces until all sides are nicely browned, approximately 5 – 7 minutes per side (remember, you are not cooking the chicken through, simply frying the skin).
6. Once all of the chicken is browned, transfer the pieces to a baking pan. We used a round roasting pan which was approximately 15 inches in diameter.
7. To the pan add olive oil, tomato juice, and boiling water. Sprinkle with cinnamon.
8. Place in bottom rack of oven and bake, uncovered, for 45 minutes
9. Carefully remove the pan from the oven and add the uncooked orzo. Stir carefully. Return pan to oven.
10. After 10 minutes, carefully stir the orzo in the pan as it will have a tendency to stick to the bottom. We found that the easiest way to do this was with a spatula (easy to scrape up the orzo pieces stuck to the bottom of the pan), using an oven mitt, while the pan
was still in the oven. Alternatively you can place the pan onto the stove top, mix, and then return to the oven. Repeat this every 5 minutes for the next 15
minutes.
11. The total cooking time after adding the orzo should be 25 minutes.
12. If at any point after adding the orzo, your meal appears too dry, you can add a bit of boiling water and mix well.
13. Remove from oven, let cool slightly and serve.
Enjoy.