Κοτόπουλο σε σάλτσα Μπεσαμέλ

Λίστα υλικών:

Για το κοτόπουλου:
-1 ολόκληρο στήθος κοτόπουλου
-1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2 σκελιδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-1 πιπερια κέρατο ψιλοκομμένη
-1 κόκινη πιπεριά φιλοκομμένη
-4 κουταλιές της σούπας λάδι
-1 κσ πελτε ντοματας
Μισό κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
-1 κουταλάκι του γλυκια πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

– Συστατικά για τη μπεσαμελ:
– Θέρμανση 2 κουταλιών της σούπας αλεύρι
-3 ποτήρια γάλα
-50 γρ. Βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μια πρέζα μαύρο πιπέρι

– Για πατάτες:
-3 μεσαίες πατάτες
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
100 γραμμάρια τριμμένο τυρί τσένταρ

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες και τις καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ελαιόλαδο και
ανακατεύουμε. Στρώνουμε τις πατάτες στο πυρέξ και τις βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι , σκόρδο να καρεμελώσουν. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, πιπέρι ,αλάτι, γλυκιά πάπρικα και ανακατεύουμε.
Μαγειρεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Για την μπεσαμελ
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει και το αλεύρι και ανακατεύουμε να καβουρδιστεί.
Προσθέτουμε το γάλα σταδιακά και ανακατεύουμε, προσθέτουμε το πιπέρι και το αλάτι και ανακατευουμε μέχρι να πήξει.

Συναρμολόγηση
Αδειάζουμε το μείγμα του κοτόπουλο πάνω από τις πατάτες

και από πάνω την μπεσαμελ.
Πασπαλίζουμε από πάνω το τριμμένο τυρί.
Βάζουμε το πυρέξ σε προ θερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

Ετοιμοοοοοοοοο

Εγγραφείτε στο κανάλι της συνταγής εδώ

 

 

Προηγούμενο άρθροΗ πιο τέλεια και αφράτη τούρτα Εκλερ… κρατήστε την συνταγή
Επόμενο άρθροΥπέροχος κρεμώδης χαλβάς με καρύδι και σαφράν