Συστατικά

3 μπουτάκια κοτόπουλου και 3 μηρούς με το δέρμα
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι κύβο knorr κότας (εάν θέλετε)
2 ½ κούπες κρύο νερό
½ φλιτζάνι γάλα
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι που αναφέρεται παρακάτω
Αλεύρι με καρυκεύματα:
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού μπαχαρι
¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας
¼ κουταλάκι του γλυκού γεμάτη σκόνη τζίντζερ

Οδηγίες
Αναμείξτε όλο το αλεύρι και τα καρυκεύματα μαζί, πάρτε τρεις κουταλιές της σούπας από αυτό το μείγμα και αφήστε στην άκρη.
Πλένουμε το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε. Βυθίστε το κοτόπουλο στο αλεύρι με τα καρυκεύμετα και αφήστε το στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα, θερμαίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Όταν το κοτόπουλου πάρει χρώμα από την μία πλευρά γυρίζετε από την άλλη πλευρά και μαγειρεύετε .

Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το λάδι όταν οι δύο πλευρές έχουν πάρει χρώμα. Σε αυτό το σημείο, το κοτόπουλο δεν είναι πλήρως μαγειρεμένο.
Κρατήστε περίπου 4 κουταλιές της σούπας λάδι στο τηγάνι, προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τηγανίζουμε μέχρι να γίνει ανοιχτό καφέ.
Προσθέστε τις 3 κουταλιές της σούπας καρυκεύματα στο κρεμμύδι και ανακατέψτε για τουλάχιστον δύο λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε το κρύο νερό πάνω από το κρεμμύδι και το μείγμα αλεύρων με την μία και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Προσθέστε το κύβο knorr(εάν θέλετε) και συνεχίστε να ανακατεύετε.
Τώρα προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε μέχρι να βράσει το μείγμα. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια χαμηλή και προσθέστε το κοτόπουλο στη σάλτσα.
Καλύψτε το τηγάνι και αφήστε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για 20 – 25 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί πλήρως. Ανακατέψτε περιστασιακά.
Σερβίρετε με ρύζι ή πατάτα πουρέ.

ΠΗΓΗ: www.munatycooking.com

Προηγούμενο άρθροΥπέροχο Κοτόπουλο με ρύζι μπασμάτι στο φούρνο
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικα Ψωμάκια με τυρί κρέμα και σιρόπι