Αν σας αρέσει το κάρυ, αυτή είναι η τέλεια συνταγή για να απολαύσετε υπέροχη σάλτσα κάρυ με
κοτόπουλο! Μια απίθανη γεύση με άρωμα ανατολής!!
ΥΛΙΚΑ :
5 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο
4 μεγάλα στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, κομμένα σε λωρίδες 2cm
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένα
½ κόκκινο τσίλι, αποξηραμένο και ψιλοκομμένο
¼ κ.γ γαρύφαλο τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας σκόνη κάρι
1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά
1 κ.γ. κύμινο
450 ml ζωμό κοτόπουλο
100 ml κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ζεσταίνετε 3 κουταλιές λάδι και σε ένα βαθύ τηγάνι ροδίστε καλά το κοτόπουλο περίπου 10 λεπτά(ίσως χρειαστεί να το κάνετε αυτό σε παρτίδες προσθέτοντας και άλλη κουταλιά της σούπας λάδι). Με μια τρυπητή κουτάλα βγάλτε το από το τηγάνι σε μια πιατέλα.
Προσθέστε τα κρεμμύδια, χαμηλώστε το μάτι της κουζίνας και τηγανίστε για λίγα λεπτά, περίπου 10, μέχρι να μαλακώσουν, όχι να μαυρίσουν.
Στη συνέχεια αυξήστε τη θερμότητα και προσθέστε το σκόρδο και το τσίλι και τηγανίστε για 1 λεπτό.
Στο ίδιο σκεύος μετά βάζετε τα υπόλοιπα μπαχαρικά και το κάρυ. Ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά για 3′.
Στη συνέχεια προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλου και μόλις πάρει βράση ξανά, ρίχνετε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 15′-20′ μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο.
Στο τέλος προσθέστε την κρέμα γάλακτος και κλείστε το μάτι της κουζίνας.
Συνοδεύεται τέλεια με ρύζι μπασμάτι.
Δοκιμάστε το!!