Κοτόπουλο Μαρινάτο
Υλικά
8-12 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα ή χωρίς κόκαλα κομμένα και καθαρισμένα.
Συνταγή για μαρινάδα:
10 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ή λιωμένες
3 κουταλιές της σούπας ξερή ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι σε τέταρτα
1/2 φλιτζάνι πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
1/3 φλιτζάνι μέτρια κάπαρη
1/3 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ζωμός κότας
1 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά σε ένα μπολ, τοποθετούμε τα μπούτια κοτόπουλου και ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε, βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες.
Φούρνος στους 190 βαθμούς προθερμασμένος
Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα 25×30 εκ με τρυπητή κουτάλα, ρίξτε λίγη απο την μαρινάδα πάνω από το κοτόπουλο, και λίγη μαρινάδα γύρω από το κοτόπουλο.
Δεν θέλετε πολύ χυμό μαρινάδας. Στη συνέχεια στο φούρνο για 50 λεπτά ή μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία στους 160 βαθμούς.
Πήρα το υπόλοιπο υγρό της μαρινάδας, το ζεσταίνω και μετά περιχύνω το κοτόπουλο και συνόδεψα με ρύζι.