Εύκολα ψητό, τρυφερό ζουμερό στήθος κοτόπουλου με βουτυρωτή σάλτσα λεμονιού που είναι εξαίσια. Η οικογένειά σας θα το λατρέψει! 💛
Υλικά 🛒
2 Στήθη Κοτόπουλου κομμένα στη μέση – Πουλερικά
1 φλιτζάνι απλό αλεύρι
2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
2 κουταλάκια του γλυκού καρύκευμα για κοτοπουλο
4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
2 Σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 Λεμόνι, κομμένο σε φέτες
¼ φλιτζάνι φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
Αλάτι πιπέρι
Ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.
Χτυπάμε τα στήθη κοτόπουλου με τρυφερό μέχρι να αποκτήσουν το ίδιο πάχος. Αυτό μαλακώνει και το κοτόπουλο.
Σε ένα μπολ ή δοχείο προσθέτουμε το αλεύρι, το σκόρδο σε σκόνη, τα καρυκεύματα, αλάτι και πιπέρι.
Παίρνετε κάθε στήθος και στρώνετε με αλεύρι, φροντίζοντας να έχει καλυφθεί εντελώς και τινάζοντας το περιττό αλεύρι.
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τοποθετήστε τα στήθη στο ταψί και ροδίστε και από τις δύο πλευρές.
Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα ταψί.
Στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο. Όταν λιώσει το βούτυρο, προσθέστε το σκόρδο, μαγειρέψτε για 1 λεπτό και
μετά προσθέστε τις φέτες λεμονιού και το χυμό. Μαγειρέψτε για 3 λεπτά, αναποδογυρίζοντας τις φέτες λεμονιού στο τηγάνι.
Αλατοπιπερώνουμε με λίγο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε το κοτόπουλο στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 με 20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος και το πάχος του κοτόπουλου. Βγάζουμε από το φούρνο και γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό και φέτες λεμονιού.
Σερβίρετε αμέσως με τα αγαπημένα σας λαχανικά ή μια σαλάτα για ένα πιο ελαφρύ γεύμα.
Καλή Απόλαυση! 😊
H Συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen