Κοτόπουλο με Ζυμαρικά Λευκό κρασί και μανιτάρια
Ένα ωραίο γλυκό λευκό κρασί και λίγο ψιλοκομμένο ψωμί για να απολαύσετε τη σάλτσα θα δημιουργήσουν την απόλυτη εμπειρία για αυτό το γεύμα.
Υλικά για 4
1/2 πακέτο ζυμαρικά
6 μπουτάκια κοτόπουλου
60 ml γλυκό λευκό κρασί
500γρ σάλτσα ντομάτας
1 σκόρδο ψιλοκομμένο
Μια χούφτα μανιτάρια κομμένα στα 4
2 πράσινα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 ξυλάκι κανέλας
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
2 κουταλιές μουστάρδα
Αλατοπίπερο
Τυρί κεφαλογραβιέρα φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, περιχύνετε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο και το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρώμα.
Περιχύνουμε με το κρασί και ένα λεπτό αργότερα προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την σάλτσα, τη μουστάρδα,
τα μπαχαρικά και την αλατίστε στο γούστο σας. Εάν η σάλτσα έχει πικρή γεύση, προσθέστε μια πρέζα ζάχαρη.
Ρίξτε λίγο νερό στο μπουκάλι της σάλτσα σας για να πάρει την υπόλοιπη σάλτσα και περιχύστε το κοτόπουλο και τα μανιτάρια.
Το νερό πρέπει να φτάνει περισσότερο από το μισό μέχρι τις πλευρές της κατσαρολας.
Βράζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να πέσει το κοτόπουλο από το κόκκαλο.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Αφαιρέστε το κοτόπουλο και προσθέστε το ξανά στη σάλτσα μανιταριών.
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Τοποθετήστε μερικά ζυμαρικά σε μια ωραία πιατέλα, τρίψτε λίγο τυρί κεφαλογραβιέρα και στη συνέχεια τοποθετήστε το κοτόπουλο και τα μανιτάρια από πάνω με μπόλικη σάλτσα.
Τρίψτε λίγο επιπλέον τυρί κεφαλογραβιέρα και σερβίρετε αμέσως με λίγο τέλεια τραγανό ψωμί και ένα δροσερό λευκό κρασί.
Απολαύστε το