Κοτόπουλο με κάρυ

Μια πεντανόστιμη συνταγή για το Κοτόπουλο με κάρυ και γιαούρτι.  Απολαυστικό κοτόπουλο με πλούσια σάλτσα, γρήγορο και ελαφρώς πικάντικο

Υλικά για 4 μερίδες

150 ml ζωμός λαχανικών
600 γρ φιλέτο στήθος κοτόπουλου
1 πρέζα μπαχάρι, αλεσμένο
1 μεγαλο κρεμμυδι
3 καρότα
τζίντζερ 0,5 εκ
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 πρέζα μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κάρυ
0,5 κομμάτι λάιμ, μόνο ο χυμός
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, υγρό
250 γραμμάρια γιαούρτι

Προετοιμασία συνταγής

Ξεπλύνετε για λίγο τα φιλέτα στήθους κοτόπουλου σε κρύο νερό, στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας και κόψτε σε κομμάτια ή λωρίδες.
Στη συνέχεια τρίψτε τα με λίγο αλάτι και μπαχάρι και αφήστε τα στην άκρη.

Στη συνέχεια κόβουμε το κρεμμυδι σε λωρίδες. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε στικς
Στη συνέχεια ξεφλουδίζουμε το τζίντζερ και το κόβουμε σε πολύ λεπτούς κύβους.
Τώρα ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε το κοτοπουλο σε αυτό για περίπου 5-6 λεπτά μέχρι να γίνει
τραγανό και να ροδίσει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμυδι το καρότο και τους κύβους τζίντζερ. Αλατοπιπερώνουμε όλα και ριχνουμε και το κάρυ και τηγανίζουμε για 2 λεπτά.
Ρίξτε τώρα το ζωμό λαχανικών και ανακατέψτε το χυμό λάιμ και το μέλι. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 6-7 λεπτά.
Τέλος, προσθέτουμε το γιαούρτι, αλατοπιπερώνουμε ξανά το κοτόπουλο και το σερβίρουμε.

Συμβουλές συνταγής
Αφαιρέστε πρώτα τις ρίζες και το σκληρό, σκούρο πράσινο μέρος του φύλλου από το πράσο.
Μην κόψετε το ξυλάκι κατά μήκος, αερίστε το λίγο και ξεπλύνετε με κρύο τρεχούμενο νερό.
Η φλούδα του φρέσκου τζίντζερ ξεφλουδίζεται εύκολα με την άκρη ενός κουταλιού του γλυκού.
Το μαγειρεμένο ρύζι ταιριάζει καλύτερα με αυτό το πιάτο. Είτε ένα αφράτο ρύζι μπασμάτι είτε ενα λαχταριστό ρύζι.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

🍀Κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο🍀

Κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο

Υλικά

2 μεγάλα μπουτια κοτόπουλο και 2 μηροι κοτόπουλου

1 κομμάτι βούτυρο .
1 κγ λάδι
1 κρεμμύδι,
1 καρότο,
1 κομμάτι σέλινο και μια πιπεριά.
1 κουπα ρύζι,
1 κονσέρβα μανιτάρια
1 μαϊντανό
αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι.

Εκτέλεση

Αρχικά, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τρίβουμε το καρότο, ψιλοκόβουμε το σελινο και την πιπεριά. Τα τηγανίζουμε σε 4 κ.σ. λάδι μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτοντας αλάτι μετά από 2-3 λεπτά τηγανίσματος. Στα ήδη μαλακωμένα λαχανικά, προσθέτουμε τα μανιταρια και το ρύζι, το οποίο πρέπει να τηγανίσουμε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να γίνει διάφανο.

Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 κουπες ζεστό νερό στην κατσαρόλα με το ρύζι και τα λαχανικά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το ρύζι να φουσκώσει.
Σε αυτό το διάστημα λιώνουμε το βούτυρο με 1 κ.γ. λάδι σε ξεχωριστό τηγάνι. Τηγανίζουμε το κοτόπουλο για 7-8 λεπτά από όλες τις πλευρές ώστε να αποκτήσει
ένα χρυσαφί μαύρισμα.

Μοιράζουμε ομοιόμορφα το ρύζι σε ένα ταψί, απλώνουμε από πάνω το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε άλλες 2 κουπες νερό και έτσι το ταψί μπαίνει
στο φούρνο για 35-40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Δοκιμάζουμε το ρύζι για να δούμε αν είναι έτοιμο και προσπαθούμε να μην στεγνώσει το κοτόπουλο.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα θερμόμετρο κουζίνας για να ελέγξουμε αν το κοτόπουλο είναι έτοιμο.
Για να γίνει αυτό, η εσωτερική θερμοκρασία του κοτόπουλου πρέπει να είναι τουλάχιστον 75 βαθμους.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη και καλό βράδυ

Προηγούμενο άρθροΓαριδομακαρονάδα
Επόμενο άρθροΤούρτα Τσουρέκι