Κοτόπουλο με Κρεμώδης σάλτσα Μασκαρπόνε & Μανιτάρια

Διαφήμιση

Συστατικά

1 – 1,5 kgr κοτόπουλου χωρίς κόκαλα χωρίς πετσα
1 Φλιτζάνι Αλεύρι
1 κ.σ. Σκόνη σκόρδου
1 κ.σ. Σκόνη κρεμμυδιού
1 κ.σ. Πάπρικα
2 κ.σ. Βούτυρο
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 κιλό Μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 Φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
1 φλιτζάνι τυρί μασκαρπόνε ή απλό τυρί κρέμα
2 κ.σ. ξηρή μουστάρδα (ή χρησιμοποιήστε μουστάρδα Dijon)
Αλάτι και πιπέρι
ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώστε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Σε ένα μεγάλο πιάτο, ανακατεύουμε το αλεύρι, το σκόρδο σε σκόνη, το κρεμμύδι σε σκόνη, την πάπρικα και αλάτι/πιπέρι.
Περιχύνουμε το κοτόπουλο με αλεύρι και σοτάρουμε σε μείγμα βουτύρου/ελαιόλαδου μέχρι να ροδίσει. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια, προσθέστε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το σκόρδο σε φέτες στο τηγάνι. Σοτάρετε για περίπου 3 με 5 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν ελαφρώς.

Διαφήμιση

Προσθέστε το λευκό κρασί και το ζωμό, ξύνοντας όλα τα κομμάτια στον πάτο του τηγανιού.
Προσθέστε το τυρί μασκαρπόνε και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέστε ξανά το κοτόπουλο στο τηγάνι και σιγοβράστε για περίπου 10 λεπτά.
Προσαρμόζουμε τη γεύση με αλάτι/πιπέρι και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρουμε πάνω από ψητα λαχανικά , τσακιστες πατατες στο φούρνο , ζυμαρικά.

Καλή Απόλαυση

Διαφήμιση

Διαφήμιση