Σαλάτα με κοτόπουλο και μαριναρισμένα μανιτάρια

Μια τέτοια σαλάτα μπορεί να σερβιριστεί με ασφάλεια στο εορταστικό τραπέζι.
Δεν είναι μόνο νόστιμο, αλλά και πολύ χορταστικό.
Η σαλάτα με κοτόπουλο και μανιτάρια ετοιμάζεται γρήγορα και απίστευτα ορεκτική.

Υλικά:

200 γραμμάρια μαριναρισμένα μανιτάρια*
400 γραμμάρια κοτόπουλου
κρεμμύδι
αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση.
φυτικό λάδι
150 g κρέμα γάλακτος
Αρωματικά για γεύση.

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτοπουλο σε λωρίδες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Αλείφουμε το τηγάνι με λάδι.
Το βάζουμε στη φωτιά και απλώνουμε το κρεμμύδι. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και μετά προσθέτουμε το κοτόπουλο.
Πρόσθεσε ΑΛΑΤΙ και πιπερι για ΓΕΥΣΗ. Στη συνέχεια, ρίξτε κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει.
Βάζουμε το έτοιμο κοτόπουλο σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα μαριναρισμένα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
Πασπαλίστε ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια πάνω από τη σαλάτα και σερβίρετε.

*Μαριναρισμένα μανιτάρια

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/2 κ.γλ. χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 δαφνόφυλλα
1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
250 γρ. μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα ή στη μέση χωρίς τα κοτσάνια
1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
1 κ.σ. νερό
χοντρό αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια μικρή, βαριά κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο, το πιπέρι, τα δαφνόφυλλα και μερικές σταγόνες ξύδι.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα και 1 κλωναράκι θυμαριού. Κλείνουμε την κατσαρόλα και κουνάμε για να καλύψουμε τα μανιτάρια.
Μαγειρεύουμε τα μανιτάρια για 10 λεπτά, ή μέχρι να αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα και να είναι ακόμα λίγο σκληρά.
Κατά την διάρκεια του μαγειρέματος, ανακατεύουμε μια ή δύο φορές και προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί.
Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ξίδι πάνω από τα μανιτάρια.
Καλύπτουμε και αφήνουμε να κάτσουν τουλάχιστον για 1 ώρα.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΡολά Κιμαδοπιτάκια στο τηγάνι
Επόμενο άρθροΡαβανί με καρύδα…σπεσιαλιτέ