Δοκίμασε και αυτές τις συνταγές:

Κοτόπουλο με μανιτάρια στο τηγάνι

Για κοτόπουλο

700g χωρίς κόκαλα στήθος κοτόπουλου
αλάτι και μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Για την σάλτσα μανιταριών
1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
340 gr φρέσκα μεγάλα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
3 φρέσκα κρεμμύδακια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
Αλατοπίπερο
Μαϊντανός για γαρνιτούρα

Οδηγίες

Ζεσταίνετε το φούρνο στους 100 βαθμούς C. Θα το χρησιμοποιήσετε για να διατηρήσετε το κοτόπουλο ζεστό.
Κόψτε τα στήθη κοτόπουλου στην μέση οριζόντια για να κάνετε λεπτότερες φέτες κοτόπουλου.
Στεγνώστε το και πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Συνδυάστε ρίγανη, πάπρικα σε ένα μικρό μπολ.
Ανακατέψτε το κοτόπουλο με το μείγμα μπαχαρικών και στις δύο πλευρές.


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μέχρι να μην καπνίσει.
Προσθέστε το κοτόπουλου και μαγειρέψτε για 3 με 4 λεπτά στη μία πλευρά, στη συνέχεια γυρίστε και μαγειρέψτε  για άλλα 3 λεπτά περίπου.

Για να ελέγξετε εάν είναι έτοιμο, κόψτε ένα κομμάτι με λεπτό λεπτό μαχαίρι και ρίξτε μια ματιά. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε μια πυρίμαχη πιατέλα και το βάζετε στο φούρνο.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε τώρα ένα λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Προσθέστε βούτυρο και λιώστε.
Σοτάρετε τα μανιτάρια για 5 λεπτά. Προσθέστε ζωμό, φρέσκα κρεμμύδια, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
Αφήστε να βράσουν.
Προσθέστε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι, ρίξτε με το κουτάλι λίγη από τη σάλτσα απο πάνω και σερβίρετε αμέσως.

ΠΗΓΗ: themediterraneandish.com

Δείτε Επίσης