Κοτόπουλο με πατάτες και πορτοκάλι

Υλικά

κοτόπουλο – 1 κοτόπουλο ή μπούτια
πατάτες – περίπου 1 κιλό
ελαιόλαδο – 100 – 200 γρ
λεμόνια – 1 – 2 τεμ.
πορτοκάλια – 1 τεμ.
σκόρδο – 2 – 3 σκελίδες
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
νερό – 100 – 200 ml

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε τις πατάτες, κομμένες στα 4 ή 2, αν είναι μικρότερες.
Προσθέστε 100-200 γρ ελαιόλαδο, 2-3 κ.σ. σκόρδο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, 100-200 ml νερό και στύβουμε 1 λεμόνι και 1/2 πορτοκάλι.
Τα ανακατευουμε όλα καλά.
Από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο, κομμένο σε κομματια ή μονο μπούτια
Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
10-20 λεπτά πριν το βγάλετε από το φούρνο, προσθέστε το άλλο μέρος από το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού.

Καλή Απόλαυση