Κοτόπουλο με πατάτες σε σάλτσα ντομάτας στο πήλινο
Είναι ένα φαγητό που χρησιμοποιεί μόνο ένα ταψί γι’ αυτό και είναι μια πολύ εύκολη συνταγή στην ετοιμασία. Όλα τα υλικά τοποθετούνται σε στρώματα σε πήλινο.
Είμαι βέβαιη ότι θα απολαύσετε αυτή την εκπληκτικά εύκολη συνταγή.
Υλικά:
Περίπου 1 κιλό 8 κομμάτια Κοτόπουλα μπουτάκια κατά προτίμηση από κοτόπουλα ελεύθερης βοσκής
2 Ξερά Γλυκά Κρεμμύδια μέσου μεγέθους (κομμένα στην μέση και μετα φέτες)
3 μέσες ώριμες Ντομάτες
2 κ.σ. Τοματοπελτές
1 κ.σ. Κύμινο σκόνη
6-7 μέτριες Πατάτες κατάλληλες για ψήσιμο, κομμένες σε στρογγυλές φέτες
Αλατοπίπερο
150 ml ή περίπου 2/3 φλιτζ. Ελαιόλαδο
Ένα Στρογγυλό πήλινο ταψί ή γάστρα 26 cm με καπάκι!!
Εκτέλεση
Σε ένα πήλινο σκευος με καπάκι ή γάστρα ξεκινάμε ρίχνοντας ελαιόλαδο στην βάση τους 3-4 κσ.
Τοποθετούμε τα μπουτάκια κοτόπουλου. Αλείψτε τα μπουτάκια με την 1 κσ ντοματοπολτέ απο πάνω Πασπαλίστε με το μισό κύμινο. Αλατοπιπερώστε.
Διαλύστε με τα χερια σας τις φέτες κρεμμυδιού και απλώστε τις μισές πάνω από το κοτόπουλο.
Τρίψτε στον τρίφτη 2 ντομάτες και πετάξτε την εξωτερικη φλούδα.
Απλώστε την μισή ποσότητα τριμμένης ντομάτας πάνω από τα κρεμμύδια.
Καθαρίστε τις πατάτες κόψτε σε φέτες και βάλτε σε ένα μπολ. Ρίξτε μέσα τα υπόλοιπα μισά (κύμινο – τριμμένη ντομάτα – ντοματοπελτέ) αλάτι , πιπέρι και ριξτε και 2 κσ λάδι, και ανακατέψτε.
Τοποθετήστε τις πατάτες πάνω απο τα κρεμμύδια απλώστε σε όλο το σκευος.
Βάλτε απο πάνω το υπόλοιπο μισό κρεμμύδι και στρώστε και μία στρώση απο φέτες της τελευταίας ντομάτας.
Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με λίγο λαδι.
Σκεπάζουμε την γάστρα και την βάζουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 190 βαθμούς για 2 ώρες.
Τα τελευταία 15 λεπτά ανοίγουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για να γίνουν οι ντομάτες τραγανές και να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.
Ετοιμοοοοοοοοοοοο
Σημείωση: Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε τα τελευταία λεπτα ψησίματος τριμμένη παρμεζάνα
Subscribe to recipe’s youtube channel here