Συστατικά

1 έως 1,5 κιλά χοιρινό κομμένο σε μεγάλα κομμάτια ή ως σύνολο
Περίπου 6 μεγάλες πατάτες κομμένες κατά μήκος σε 4 τεμάχια (μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα αν θέλετε)
Για τη Μαρινάδα
½ φλιτζάνι μουστάρδα
¼ φλιτζάνι μέλι
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας σκόνη κρεμμυδι (εάν έχετε)
Για το Ψησιμο
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο κομμένα στη μέση
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
¼ φλιτζάνι μουστάρδα
¼ φλιτζάνι μέλι
2 φλιτζάνια νερό
2 κουταλιές της σούπας ξηρή ρίγανη
Αλατοπίπερο

Οδηγίες / Εκτέλεση
Τοποθετήστε όλα τα συστατικά της μαρινάδας σε ένα σκεύος και χτυπήστε για να τα ενσωματώσετε.
Τοποθετήστε τα κομμάτια χοιρινού κρέατος, ανακατέψτε τα για να τα καλύψετε με τη μαρινάδα και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή για μια νύχτα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C .
Πάρτε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι.
Εάν δεν έχετε τηγάνι με καπάκι, μπορείτε να το καλύψετε με αλουμινόχαρτο.
Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα στρώμα.
Ρίξτε το σκελίδες σκόρδου ανάμεσα τους.
Διασκορπίστε τις φέτες κρεμμυδιού στην κορυφή.
Αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε την ρίγανη.

 


Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το νερό με τη μουστάρδα και το μέλι.
Ρίξτε αυτό το μείγμα στο τηγάνι ακολουθούμενο από το ελαιόλαδο.
Καλύψτε το τηγάνι και αφήστε το να μαγειρευτεί για 1 έως 1 ½ ώρες.
Εν τω μεταξύ, βγάλτε το χοιρινό από το ψυγείο για να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ανοίξτε το καπάκι και ελέγξτε το νερό.
Αν δείτε ότι απορροφήθηκε προσθέστε ένα άλλο φλιτζάνι.
Τοποθετήστε τα κομμάτια χοιρινού κρέατος στο ταψί και ρίξτε τη μαρινάδα τους.
Ψήστε για άλλη μία ώρα ή έως ότου το χοιρινό και οι πατάτες αποκτήσουν ένα ωραίο βαθύ χρυσό χρώμα.
Αφαιρέστε, αφήστε το να ξεκουραστεί για πέντε λεπτά και να σερβίρετε.

 

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: culinaryflavors.gr