Φτερούγες κοτόπουλου στο φούρνο με πατάτες

Υλικά

2 κιλά φτερούγες κοτόπουλου
2 κιλά πατάτες
1 ώριμη ντομάτα σε κυβάκια
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι – ρίγανη
1 κ. γλ. κουρκουμά
χυμό λεμονιού (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις φτερούγες και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε κι αυτές με ρίγανη και τον κουρκουμά. Βάζουμε τις φτερούγες στο ταψί και τοποθετούμε γύρω τις πατάτες. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τα κομματάκια ντομάτας και προσθέτουμε νερό. Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο για 2 ώρες περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά οι πατάτες και οι φτερούγες.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια της Σμύρνης – ένα υπέροχο μεσημεριανό γεύμα
Επόμενο άρθροΤο Παστίτσιο της Μυτιληνιάς