Μια παραλλαγή του ενός υπέροχου Ισπανικού φαγητού, για να απολαύσετε ένα πεντανόστιμο πιάτο. Έτοιμο σε 15 μόλις λεπτά, θα σας ικανοποιήσει απόλυτα!!
ΥΛΙΚΑ :

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, σε κύβους
αλάτι , πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη, πρέζα πιπέρι
λίγο πιπέρι καγιέν (αν χρησιμοποιείτε)
1 κρεμμύδι , ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλυτζάνι αρακά , φρέσκo ή κατεψυγμένο (ή οποιαδήποτε άλλο λαχανικό σας αρέσει)
1/2 φλιτζάνι κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
1 1/2 φλιτζάνι μακρύκοκκο ρύζι
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Πλύνετε και στεγνώστε τους κύβους κοτόπουλου και με το χέρι σας περάστε με αλάτι, πιπέρι, ξηρό θυμάρι, ξηρή ρίγανη και λίγο πιπέρι καγιέν (αν χρησιμοποιείτε).
Ρίξτε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Όταν ζεσταθεί, προσθέστε το καρυκευμένο κοτόπουλο και
ανακατέψτε μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ροδίσει καλά.
Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μαραθούν,

ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Προσθέστε όλα τα άλλα συστατικά, εκτός από το ρύζι, και μόλις πάρει βράση ρίχνετε και το ρύζι.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα, ανακατεύοντας απαλά μέχρι το πάτο της κατσαρόλα για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθεί ο ζωμός.

www.kitchennostalgia.com

Προηγούμενο άρθροΤυρόψωμο Αφρός
Επόμενο άρθροΚουλουράκια κανέλας της Αργυρώς: Μία συνταγή που θα σας ξετρελάνει!