Κοκκινιστό Κοτόπουλο

Συστατικά

Ολόκληρο κοτόπουλο: 1,3 κιλά
Αποφλοιωμένες ντομάτες: 400 g
Κρεμμύδια: 1
Καρότα: 1
Σέλινο: 1 ματσακι
Σκόρδο: 1 σκελίδα
Κόκκινο κρασί: 100 ml
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο όσο απαιτείται
Δεντρολίβανο: 1 κλαδάκι
Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 1 τουφα από το ματσακι
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι

Φτιαξτε το βήμα προς βήμα

Βήμα 1
Για να προετοιμάσετε το κοκκινιστό κοτόπουλο ξεκινήστε με την κοπή λαχανικών. Αφού καθαρίσετε το κρεμμύδι, ξεφλουδίστε επίσης το καρότο, στη συνέχεια αφαιρέστε την τούφα από το σέλινο και ψιλοκόψτε σε μικρούς κύβους.
Βήμα 2
Στη συνέχεια προχωρήστε στον καθαρισμό του κοτόπουλου. Κόψτε το σε κομμάτια, χωρίζοντας τους μηρούς, το στήθος και τα φτερά (αυτο μπορεί να το κάνει και ο κρεοπώλης σας).
Βήμα 3
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε λίγο λάδι, όχι πολύ γιατί το δέρμα του κοτόπουλου θα βγάλει πολύ λίπος. Ανάψτε τη φωτιά και αφήστε τη να ζεσταθεί για λίγα λεπτά, στη συνέχεια ρίξτε τα κομμάτια κοτόπουλου, ξεκινώντας πάντα από την πλευρά του δέρματος.

Βήμα 4
Αφήστε το να ροδίσει για περίπου δέκα λεπτά, ανακατεύοντας μετά από λίγο. Όταν το κοτόπουλο είναι καλά χρωματισμένο, προσθέστε το ψιλοκομμένο σέλινο, το καρότο και το κρεμμύδι και στη συνέχεια το καθαρισμένο σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέστε αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο, ανακατέψτε και μαγειρέψτε για 5 λεπτά.
Βήμα 5
Σιγοβράστε με κόκκινο κρασί και αφήστε το αλκοόλ να εξατμιστεί εντελώς. Αφαιρέστε το δεντρολίβανο και το σκόρδο και στη συνέχεια προσθέστε τις αποφλοιωμένες ντομάτες σε μικρά κομμάτια.
Βήμα 6
Ανακατέψτε τα όλα και σκεπάστε με το καπάκι, μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 30-35 λεπτά. Θυμηθείτε ότι εάν το κοτόπουλο ήταν μεγαλύτερο, θα ήταν απαραίτητο να αυξήσετε λίγο περισσότερο το χρόνο μαγειρέματος, αντίστροφα εάν είναι μικρότερο. Ωστόσο, το κοτόπουλο θεωρείται έτοιμο μόλις το κρέας αποκολληθεί από τα οστά.
Βήμα 7
Στο τέλος του μαγειρέματος βεβαιωθείτε ότι είναι καλά αλατισμένο και τέλος πασπαλίζετε με μαϊντανό.  Ενα τελευταίο ανακατεμα και το κοτόπουλο σας είναι έτοιμο, απολαύστε το γεύμα σας.

ΠΗΓΗ: pizzacappuccino.com

Προηγούμενο άρθροΠάστα ταψιού Σοκολατίνα…μοιάζει με την πάστα »ποντικάκι»
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι κοκκινιστό με κρεμμυδάκια Στιφάδου και χοντρά Μακαρόνια