Κοτόπουλο στο φουρνο με ρύζι σπυρωτο Μυτιλήνης

Διαφήμιση

Υλικά

1 μέτριο κοτόπουλο σε μερίδες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά
1 καρότο
1 κουτάκι μικρό κονσέρβα καλαμπόκι
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλ. τσαγιού ρύζι κίτρινο
6 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
2 κ.γ αλάτι
1 κ.γ μαύρο πιπέρι
1/2 κ.γ κουρκουμά
1/2 κ.γ πάπρικα γλυκιά
3 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση

Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με νερό να πάρει πρώτη βράση.
‘Οταν αρχίσει να βγάζει αφρούς στην επιφάνεια, παίρνουμε την κουτάλα και βγάζουμε τον αφρό.
Αλατίζουμε και βράζουμε για 20 περίπου λεπτά.Αφαιρούμε απ την κατσαρόλα και μεταφέρουμε το κοτόπουλο σ ένα μέτριο ταψί.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και το καρότο κομμένα σε κομματάκια.Ρίχνουμε το λάδι, τα μπαχαρικά και 2 κουτάλες απ το ζωμό.

Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C και ψήνουμε για 15 λεπτά να ροδίσει.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τον ζωμό ξαναβάζουμε στον φούρνο και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι και το καλαμπόκι.
Ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30-40 λεπτά εως ότου το ρύζι ρουφήξει το ζωμό και ψηθεί καλά.

Διαφήμιση

Τips
Δεν σωτάρουμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε τα λαχανικά μας ωμά, για να είναι πιο ελαφρύ και διαιτητικό το φαγητό μας.
Εναλλακτικά, τα σοτάρουμε με το λάδι και τα ρίχνουμε μέσα στο ταψί.

Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Διαφήμιση