Κοτόπουλο με ρύζι

Advertisement

Υλικά:

Για το κοτόπουλο:

3 κομμάτια στήθος από κοτόπουλο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
1 κλωνάρι θυμάρι
Χυμό από μισό λεμόνι

Κρεμμύδι – 1 τεμ.
Καρότα – 1 τεμ.
Πιπέρι – 1 τεμ.
Ντομάτα – 1 τεμ.
Ρύζι – 1 κουταλάκι του γλυκού.
Αλάτι, πιπέρι, αλμυρό και μαϊντανό.

Advertisement

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι (αν δεν έχεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις κατσαρόλα, με αντικολλητικό πάτο κατά προτίμηση), ζεσταίνεις το ελαιόλαδο. Μέχρι να κάψει ταμπονάρεις τα στήθη κοτόπουλου με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώνεις και από τις δύο πλευρές.
Τα βάζεις μέσα στο τηγάνι και προσθέτεις και το θυμάρι. Κάνεις ένα πρώτο σωτάρισμα για να θωρακίσεις την επιφάνειά τους και περιχύνεις με το λεμόνι. Τα αφήνεις να ψηθούν και από τις δύο πλευρές (5′ η κάθε πλευρά) και αποσύρεις από το τηγάνι.

Στο ίδιο τηγάνι (χωρίς να το ξεπλύνεις!), σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, προσθέτουμε το πλυμένο ρύζι, αλατίζουμε, τηγανίζουμε μέχρι να γίνει διάφανο, ρίχνουμε 5 κούπες νερό, Μόλις το ρύζι πιει το νερό και βράσει προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και το κοτόπουλο (η δικια μ είναι κονσέρβα), την ρίγανη και το μαύρο πιπέρι
Σβήνω την φωτιά και πασπαλίζω με μαϊντανό.
Έτσι το μαγείρευε η γιαγιά μου, αυτή είναι η γεύση των παιδικών μου χρόνων.

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement