Κοτόπουλο με σάλτσα και μυρωδικά στο τηγάνι

Advertisement

Αυτό δεν είναι ένα κλασικό κοτόπουλο. Πρόσθεσα πράγματα που μου αρέσουν και σκέφτηκα ότι θα ταιριάξουν όμορφα
μαζί. Η σάλτσα έκανε αυτό το πιάτο αρκετά γευστικό.

Συστατικά:

Στήθη και μηροί κοτόπουλου με κόκαλα
1 κουπα Λευκό Κρασί
1 ½ κουπα ζωμό κοτόπουλου
3 σκελίδες σκόρδο, σπασμένα
2 κουταλάκια του γλυκού βότανα της Προβηγκίας (αν δεν έχετε ριξτε θυμαρι, βασιλικό, δυοσμο, δενδρολιβανο)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
½ κουπα Ντοματίνια
3-4 κσ κρύο βούτυρο, σε κύβους

Advertisement

Εκτέλεση

Σκουπιστε με χαρτι κουζινας το κοτόπουλο και αλατοπιπερώστε.
Ζεσταίνετε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές μέχρι να φτάσει σε ένα βαθύ χρυσό καφέ. Προσέξτε όχι πολλα κομμάτια μαζι, αλλα σε μερίδες αν χρειαστεί.
Μόλις σοταριστεί το κοτόπουλο, αφαιρέστε σε ένα πιάτο και αφήστε το στην άκρη.
Ντεγλασαρετε το τηγάνι με το κρασί και σιγοβράστε για 1-2 λεπτά.
Προσθέστε το ζωμό, το σκόρδο και τα βότανα. Σιγοβράστε για άλλα 3-4 λεπτά.
Βάλτε το κοτόπουλο μέσα στο υγρό, καλύψτε (αφήνοντας το καπάκι ανοιχτό) και σιγοβράστε για 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
Αφαιρέστε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί ζεστό. Βράστε το υγρό σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέστε τις ντομάτες και αφήστε να σωθεί το υγρό κατά το ήμισυ.
Μόλις μειωθεί, αφαιρέστε τις ντομάτες στο δίσκο σερβιρίσματος.
Προσθέστε το κρύο βούτυρο μια κσ κάθε φορά, χτυπώντας ελαφρά έως ότου λιώσει.
Ρίξτε με το κουταλι τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο και γαρνίρουμε με ότι θέλουμε.

Καλη Απόλαυση!

Advertisement