Κοτόπουλο με σάλτσα μανιτάρια
Υλικά
450 γρ στήθος κοτόπουλου (το κόβουμε σε περίπου 8 φιλεταρισμένες φέτες)
1 φλιτζάνι αλεύρι + 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι + ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο, μισή
450 γρ Μανιτάρια Baby κομμένο σε φέτες
½ φλιτζάνι κρεμμύδια, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο, γλυκό
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο αναμεμειγμένο με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση
Εκτέλεση
Βάζουμε τις φιλεταρισμένες φέτες κοτόπουλου κάτω από μία μεμβράνη και τις χτυπάμε με ένα σφυράκι να μαλακώσουμε και να γίνουν λεπτές.
Βαζουμε τις φέτες κοτόπουλου σε ένα πιάτο και αλατοπιπερώνουμε πάνω κάτω.
Αλευρώνουμε τις φέτες κοτόπουλου.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε ηλιέλαιο να καλύψουμε όλη την βάση του προσθέτουμε και 1 κσ βούτυρο.
Μόλις κάψει προσθέτουμε και 2 σκελίδες σκόρδο και βάζουμε τις φέτες κοτόπουλου να τηγανιστούν σε παρτίδες.
Αφήνουν να χρυσίσουν και από τις 2 πλευρές και βγάζουμε σε ένα πιάτο.
Μέσα στο τηγάνι στο ίδιο λαδι ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε να μαλακώσουν ανακατευοντας.
Αλατοπιπερώνουμε τα μανιτάρια.
Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το κρεμμύδι, σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
Μόλις τα μανιτάρια είναι έτοιμα σχεδόν ρίχνουμε το κρασί στο τηγάνι και αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί
Σε μπολάκι ανακατεύουμε 1 κσ βούτυρο με 1 κσ αλεύρι πολύ καλά και το προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα και δοκιμάστε για το αλάτι.
Στην συνέχεια βάζουμε και το κοτόπουλο μέσα στο τηγάνι να πάρει την γεύση και να γίνει μαλακό.
Μόλις είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε και λίγο μαϊντανό από πάνω.
Καλή Επιτυχία
Subscribe to recipe’s youtube channell here