Αυτή η συνταγή συνδυάζει την απαλή γεύση του κοτόπουλου με την πλούσια γεύση των μανιταριών και της ντομάτας, δημιουργώντας ένα πιάτο που θα ικανοποιήσει. Ας δούμε βήμα-βήμα πώς να ετοιμάσουμε αυτό το νόστιμο και εύκολο πιάτο.
Υλικά:
1 στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε φέτες
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 κονσέρβα μανιτάρια
Πάπρικα
Κόκκινο γλυκό κρασί
1 τριμμένη ντομάτα
1/2 κονσέρβα ντοματίνια κονκασέ
Μοσχοκάρυδο
1 ποτήρι νερό
1 φλιτζάνι ρύζι
2 φλιτζάνια νερό
1 κύβος λαχανικών
“Η σάλτσα ντομάτας, εμπλουτισμένη με τα αρώματα των μπαχαρικών, δίνει στο φαγητό μια ιδιαίτερη νοστιμιά.”
Εκτέλεση:
Κόβω σε φέτες το στήθος κοτόπουλο το ,αλατοπιπερωνω και τα σοτάρω σε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.
Προσθέτω τα μανιτάρια, μπόλικη πάπρικα κι ανακατεύω καλά να ροδίσουν.
Σβήνω με κόκκινο γλυκό κρασί κι όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω μία τριμμένη φρ.ντομάτα και μισή κονσέρβα ντοματακια κονκασε.
Λίγο αλάτι ακόμα, μοσχοκάρυδο και 1 ποτήρι νερό.
Σιγοβράζω για 10-15 λεπτά να μείνει με τη σάλτσα του.
Το βάζω σε μία φόρμα 25×12 cm. Έχω βράσει ρύζι για πιλάφι με 2 φλυτζάνες νερό και κύβο λαχανικών…σε ανοιχτή κατσαρόλα μέχρι να τραβήξει
το νερό του.
Το αδειάζω στη φόρμα, επάνω στο κοτόπουλο,το γυρνάω ανάποδα στην πιατέλα, αφήνω 10-15 λεπτά και ξεφορμάρω.
Καλή απόλαυση γιατι η επιτυχία είναι σιγουρη 💖💖
Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου