Πισία με φέτα

Η γεύση από τα πισίας με φέτα είναι μοναδική και ξεχωριστή. Η αλμυρή γεύση της φέτας σε συνδυασμό με την τραγανή ζύμη δημιουργούν μια γευστική εμπειρία που δεν θα ξεχάσετε.

Η πισία με φέτα είναι ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι. Είναι ιδανική για κάθε περίσταση, και σίγουρα θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.

Εδώ είναι μερικά tips για να φτιάξετε την τέλεια πισία με φέτα:

  • Χρησιμοποιήστε φέτα καλής ποιότητας.
  • Ανακατέψτε καλά τη γέμιση για να ενωθούν τα υλικά.
  • Τηγανίστε την πισία σε καυτό λάδι για να ροδίσει γρήγορα και να μην απορροφήσει πολύ λάδι.

Υλικά:

550 γρ αλευρι για πιτες(γινεται και για ολες της χρησεις)
1 φακελακι ξερη μαγια η 20 γρ μαγια νωπη,
1 κ.γ αλάτι,
3 κ.σ. ελαιολαδο,
1 ποτηρι νερου χλιαρο νερο,
450 γρ φετα τριμμενη!

Εκτέλεση:

Βαζουμε στην λεκανίτσα το νερο και την μαγια και ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε το λαδι και το αλατι και ανακατεύουμε με συρμα!
Ριχνουμε το μισο αλευρι και ανακατεύουμε με ξυλινη κουταλα!
Τελος ριχνουμε το υπολοιπο αλευρι και ζυμωνουμε σε αφρατη ζύμη!!
Την σκεπαζουμε για 1,5 ωρα!
Στην συνέχεια αλευρωνουμε τον παγκο και βαζουμε την ζυμη!
Κοβουμε ισα κομματακια τα οποια το καθενα με λαδωμενα χερια τα ανοιγουμε μικρα φυλλαρακια!
Βαζουμε γεμιση φετας στο καθενα και τα κλεινουμε πατωντας της ακρες η με το χερι η με πηρουνι!!!!
Συνεχιζουμε τα τρυπαμε ολα με πηρουνι!Συνεχίζουμε τα τρυπαμε ολα με πηρουνι!Βαζουμε σε φαρδυ
τηγανι σπορελαιο η και ελαιολαδο να ζεσταθει και τηγανιζουμε ανα δυο!!
Οταν τα βγαζουμε τα βαζουμε σε απορροφητικο χαρτι!!!!!!

Η Συνταγή είναι της Tzeni Tsanaktsidou και η εκτέλεση της Ελινα Σκλαβου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ποντιακά πιροσκί με τυρί και πισία με ζάχαρη

Ποντιακά πιροσκί με τυρί και πισία με ζάχαρη για χορταστικό πρωινό μας!!!

Υλικά

Για ζύμη
2 κούπες νες καφέ γάλα χλιαρό
1 κούπα νερό χλιαρό
1/2 κούπα λάδι ελαφρύ
1 κσ. κοφτό αλάτι
2 φακελάκια μαγιά ξηρή
Αλεύρι όσο πάρει περίπου 1 κιλό

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τά υγρά με τη μαγιά μετά όλα τα υλικά και κάνουμε ζύμη, θέλουμε νά γίνει μαλακή ζύμη νά μήν κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε το λιγότερο μία ώρα σε ζεστό μέρος, εγώ έκανα και άφησα όλη την νύχτα και το πρωί έκανα μπαλάκια άνοιξα έβαλα γέμιση τυρί και τηγάνισα
με μπόλικο λάδι σε μέτρα φωτιά και από τά δύο πλευρές.
Επίσης έκανα και σκέτα με ζάχαρη από πάνω όσο είναι ζεστά.

Καλή υγεία να έχουμε …

H Συνταγή είνα της κας Αννα Αννούλα

Προηγούμενο άρθροΣουπιές στο πήλινο: Μια γευστική έκπληξη που θα σας ξετρελάνει
Επόμενο άρθροΠίτες Κιχια: Η απόλαυση που δεν τελειώνει ποτέ