Συστατικά
1,5 κιλό κοτόπουλο που πλημένο και κομμένο στα 4 ή 4 κομμένα κομμάτια κοτόπουλου
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
3 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, τριμμένες
½ έως ¾ φλιτζάνι νερό
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ελληνική ρίγανη
¾ ελιές Καλαμών
1 κουταλιά ξίδι από κόκκινο κρασί ή περισσότερο, για να δοκιμάσετε
125 γραμμάρια φέτα τρυμμένη
450 gr αυγά ή ζυμαρικά ολικής αλέσεως

Οδηγίες
Αλατίζουμε το κοτόπουλο ελαφρά με αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία φωτιά. Βάλτε το κοτόπουλο, σε παρτίδες εάν είναι απαραίτητο, στρέφοντας το με λαβίδες κουζίνας μέχρι να γίνει καφέ. Βγάλτε το και αφήστε το στην άκρη.
Αφαιρέστε το υπερβολικό λίπος του κοτόπουλου από το τηγάνι.
Βάλτε τα κρεμμύδια στο τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 8 με 10 λεπτά. Ανακατέψτε και το σκόρδο.
Βάλτε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι. Ρίχνουμε τις ντομάτες από πάνω και προσθέτουμε ½ φλιτζάνι κρασί ή νερό.
Σκεπάστε και σιγοβράστε για 35 – 40 λεπτά σε μέτρια έως χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαγειρευτεί σχεδόν το κοτόπουλο και να μειωθούν και να πήξουν οι χυμοί και οι σάλτσες.
Ενώ το κοτόπουλο σιγοβράζει, βάζετε με μια μεγάλη κατσαρόλα κρύο νερό με μπόλικο αλάτι να βράσει, και μαγειρέψτε τα ζυμαρικά. Στραγγίξτε τα και ανακατεψτε απαλά με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Βγάλτε τα, σκεπαστε τα, για να τα κρατήσετε ζεστά.
Περίπου δέκα λεπτά πριν βγάλετε το κοτόπουλο από τη φωτιά, προσθέστε την ρίγανη, τις ελιές και το ξίδι. Δοκιμάστε το αλάτι και το πιπέρι, αλλά με σύνεση, αφού η φέτα θα προσθέσει επίσης αλάτι στο τελικό πιάτο.
Πασπαλίστε με φέτα πάνω από το κοτόπουλο και τη σάλτσα. Βράστε άλλα 5 με 8 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε ζεστά.