Κοτόπουλο Μοτζαρέλας

Advertisement

Υλικά

2 & ½ κιλά κιμά κοτόπουλου
1 κουταλάκι ξερό βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού ξερός μαϊντανός
1 κουταλάκι μπαχαρικό για κοτοπουλο
1-2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανια
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μπάλα τυρί μοτσαρέλα 20% λιπαρά γάλακτος τριμμένη (340 γρ ή 1 & 1/2 φλιτζάνι )
1 φλιτζάνι μαγιονέζα

Οδηγίες Εκτέλεσης:

1. Ανακατέψτε με το χέρι 2 ½ κιλά κιμά κοτόπουλο προσθέτοντας ½ φλιτζάνι ζεστό γάλα, βότανα μπαχαρικά και τριμμένη φρυγανια με ελαιόλαδο. Βεβαιωθείτε ότι ανακατεύετε καλά για να διασφαλίσετε ότι όλα τα συστατικά είναι απλωμένα. Προσθέστε το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι ζεστό γάλα και ανακατέψτε.
2. Ετοιμάστε ταψί με αλουμινόχαρτο στο κάτω μέρος και λαδόκολλα από πάνω
3. Πλάθετε το κιμά σας σε στρογγυλά σχήματα μπιφτέκια και το βάζετε σε ταψί.
4. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την τριμμένη μοτσαρέλα και μαγιονέζα και ανακατεύουμε.
5. Πάρτε το κρεμμύδι σε φέτες και τοποθετήστε τα πάνω από τα μπιφτέκια κοτόπουλου

6. Παίρνετε την τριμμένη μοτσαρέλα και μαγιονέζα και τα χωρίζετε ώστε να ταιριάξουν με τον ίδιο αριθμό μπιφτεκιών κοτόπουλου.
7. Τοποθετήστε το τυρί μοτσαρέλα και το μείγμα μαγιονέζας πάνω από το κρεμμύδι και κοτόπουλο
8. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ρίξτε ελαιόλαδο στο ταψί.
9. Ψήνετε για 1 ώρα και 5 λεπτά σε χαμηλή σχάρα. Σκεπάζουμε το κοτόπουλο με αλουμινόχαρτο στο κοτόπουλο μετά
από 20 λεπτά και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Το κοτόπουλο πρέπει να έχει μια τραγανή στρώση μοτσαρέλας όταν είναι έτοιμο!

Advertisement

Καλό Αποτέλεσμα

Find more delicious recipes here

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement