Κοτόπουλο σε σάλτσα λεμονιού με κάπαρη

Διαφήμιση

Υλικά

450g στήθος κοτόπουλου (2 μεγάλα κομμάτια), χωρίς κόκαλα χωρίς δέρμα
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι (υπό κορν φλάουρ/καλαμποκάλευρο για GF)
2 1/2 κ.σ παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας / 15 g ανάλατο βούτυρο

Σάλτσα λεμονιου:
2 κουταλιές της σούπας / 30 g ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους 1,5 εκ.
2/3 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, φρέσκο
3 κουταλιές της σούπας κάπαρη σε άλμη, στραγγισμένη
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανός, ψιλοκομμένος, συν περισσότερος για το γαρνίρισμα

Οδηγίες

Κόβουμε κάθε στήθος σε 3 κομμάτια. Στη συνέχεια, τοποθετήστε ανάμεσα σε 2 κομμάτια μεμβράνης ή χαρτί και χτυπήστε τες σε πάχος 1/2 cm.
Περιχύνετε το κοτόπουλο με 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και απλώνετε με τα δάχτυλά σας και από τις δύο πλευρές και αλατοπιπερώνουμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
Βάζουμε 3 κομμάτια κοτόπουλου στο τηγάνι. Μαγειρέψτε για 3 – 4 λεπτά μέχρι να ροδίσει, στη συνέχεια γυρίστε και μαγειρέψτε την άλλη πλευρά για 1 λεπτό.
Αφαιρέστε στο πιάτο, επαναλάβετε με το υπόλοιπο κοτόπουλο.

Διαφήμιση


Σάλτσα Λεμονιου:
Αδειάστε και πετάξτε το περιττό λίπος απο το τηγάνι και στη συνέχεια σκουπίστε το γρήγορα με χαρτί κουζίνας (δεν χρειάζεται να καθαρίσετε καλά).
Ακόμα σε μέτρια δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το κρασί. Αφήστε το να σιγοβράσει γρήγορα μέχρι να μειωθεί στο μισό – περίπου 3 λεπτά.
Προσθέστε λεμόνι και σιγοβράστε για 1 λεπτό.
Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό. Προσθέστε το βούτυρο σε κύβους και ανακατέψτε το τηγάνι για να λιώσει αλλά να μην γίνει αφρός.
Η σάλτσα πρέπει να είναι γυαλιστερή, ημιδιαφανής και ελαφρώς πηχτή.
Ανακατεύουμε με την κάπαρη και τον μαϊντανό. Σερβίρετε κοτόπουλο με σάλτσα, πασπαλισμένο με επιπλέον μαϊντανό αν θέλετε!
Σερβίρουμε με μακαρόνια ή ρυζι

Καλή Απόλαυση

Διαφήμιση

Διαφήμιση