Η Τατιάνα Στεφανίδου μοιράζεται μαζί μας μια από τις αγαπημένες της συνταγές: κοτόπουλο στη λαδόκολλα, μια ελαφριά και γευστική επιλογή για ένα υγιεινό γεύμα.

Τα υλικά για 4 μερίδες είναι:

1 κοτόπουλο βάρους 1.800-2.000 γρ., κομμένο σε 8 κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, όποιο σας αρέσει
1 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας seasoning για κοτόπουλο. (Τα μείγματα μπαχαρικών τα χρησιμοποιώ πολύ σε όλα τα φαγητά.)
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια, λεπτοκομμένα
300 γραμμάρια ντοματίνια
3-4 κομμάτια από φλούδα λεμονιού (είναι απίστευτο πόσο δίνει στη γεύση!)
τα φύλλα από ένα δισκάκι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προετοιμασία

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπωλ με τα ντοματίνια και τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια. Αναμειγνύουμε το γιαούρτι, τον πελτέ ντομάτας, το seasoning, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Κάνουμε στο κοτόπουλο μασαζάκι για να ποτίσει η μαρινάδα.
Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα το λιγότερο. Το καλύτερο είναι να το ετοιμάσετε από την προηγουμένη το βράδυ και να το αφήσετε να μαριναριστεί όλη τη νύχτα. Θα γίνει ακόμη πιο μαλακό και ζουμερό.

Μαγείρεμα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Κόβουμε δύο αρκετά μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο σε σταυρό.
Στο κέντρο τους αδειάζουμε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα του και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια, τις φλούδες λεμονιού και τα φύλλα βασιλικού.
Αλατοπιπερώνουμε και τυλίγουμε τα υλικά με τη λαδόκολλα είτε όλα μαζί είτε σε μερίδες. (εγώ προτιμώ το δεύτερο). Τα δένουμε με σπάγκο μαγειρικής σφιχτά καθώς δεν πρέπει με τίποτα να ανοίξουν.
Τακτοποιούμε το πακέτο σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί και το ψήνουμε για 45 λεπτά. Αφού ολοκληρωθεί το ψήσιμο, κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε το φαγητό να κάτσει λίγο, μέσα στο φούρνο με μισάνοιχτη την πόρτα, μέχρι να πέσει η θερμοκρασία.

Σερβίρισμα

Βάλτε το στην πιατέλα δεμένο και κλεισμένο στη λαδόκολλα. Ανοίξτε το μόνο πριν το σερβίρισμα για μείνουν οι νόστιμοι χυμοί του στο πιάτο σας!

ΠΗΓΗ: Από Tlife