Πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή για κοτόπουλο με υπέροχη σάλτσα μανιταριών σε κρεμώδη σάλτσα.
Απόλαυση σε κάθε μπουκιά!! Δοκιμάστε την!! Θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας πιάτα!!
ΥΛΙΚΑ :
 3 στήθη κοτόπουλου, φιλέτα στο μισό κατά μήκος
 1/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 3 κουταλιές της σούπας λάδι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ :
 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
 1 φλιτζάνι φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
 3 κ.σ. αλεύρι
 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
 1 φλιτζάνι γάλα
 μια πρέζα ξερό θυμάρι
 6 φέτες τυρί που λιώνει π.χ. μοτσαρέλα
 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
 αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
Πασπαλίστε και τις δύο πλευρές των φιλέτων κοτόπουλου με αλάτι και πιπέρι. Τοποθετήστε 1/3
φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε ένα πιάτο και περάστε στο αλεύρι τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές. Τινάξτε το πλεόνασμα του αλευριού.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζετε το κοτόπουλο και από δύο πλευρές ώσπου να
ροδίσει καλά. Μεταφέρετε τα φιλέτα σε λαδωμένο ταψί.
Για να κάνετε τη σάλτσα, λιώστε το βούτυρο στο ίδιο τηγάνι. Προσθέστε τα μανιτάρια και
μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν.
Πασπαλίστε τα μανιτάρια με 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι και αφήνετε να μαγειρευτούν,
ανακατεύοντας, για 2 λεπτά. Ρίξτε αργά το ζωμό κοτόπουλου, το κρασί και το γάλα. Σιγοβράζετε,
ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα και να κάνει φυσαλίδες. Προσθέστε
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και θυμάρι.
Ρίξτε τη σάλτσα μανιταριών πάνω από το κοτόπουλο. Πάνω από κάθε φιλέτο τοποθετήστε μια φέτα τυρί. Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 30 λεπτά στο προθερμασμένο φούρνο
στους 180C.
Στη συνέχεια αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για 1- 2 λεπτά για να πάρει χρώμα και το
τυρί.
Σερβίρετε πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή απόλαυση!!

www.kitchennostalgia.com

Προηγούμενο άρθροΕύκολα Μπισκότα Σοκολάτας
Επόμενο άρθροΜυρωδάτο Κέικ Κανέλας