Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα ή δείπνο. Το κοτόπουλο γίνεται ζουμερό και αρωματικό με τα μυρωδικά και η ντομάτα και το τυρί το κάνουν ακόμα πιο λαχταριστό. Πάμε να δούμε πώς το φτιάχνω!
Υλικά:
300 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο
30 γραμμάρια τυρί τριμμένο (ό,τι σας αρέσει, εγώ βάζω συνήθως γκούντα ή ένταμ)
1 ντομάτα
10 γραμμάρια σόγια σος (περίπου 1 κουταλιά της σούπας)
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι στραγγιστό ή κρέμα γάλακτος
Λίγο ρίγανη, πιπέρι, βασιλικός, αλάτι (μια πρέζα από το καθένα)
Εκτέλεση:
Πλένω το φιλέτο κοτόπουλο και το στεγνώνω με χαρτί κουζίνας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνω μερικές χαρακιές στην επιφάνειά του.
Σε ένα μπολ, ανακατεύω τη σόγια σος με το γιαούρτι (ή την κρέμα γάλακτος) και τα μυρωδικά (ρίγανη, πιπέρι, βασιλικό). Αν χρειάζεται, βάζω και λίγο αλάτι, αλλά προσοχή γιατί η σόγια σος είναι αλμυρή.
Μαρινάρω το κοτόπουλο στο μείγμα που έφτιαξα και το αφήνω για περίπου 15 λεπτά να πάρει τις γεύσεις.
Κόβω τη ντομάτα σε λεπτές ροδέλες. Τρίβω το τυρί στο χοντρό του τρίφτη.
Παίρνω ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και βάζω πάνω το μαριναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο. Μέσα στις χαρακιές του κοτόπουλου βάζω ροδέλες ντομάτας.
Τυλίγω το κοτόπουλο σφιχτά στο αλουμινόχαρτο σαν πακετάκι.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Μετά τα 30 λεπτά, ανοίγω προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και πασπαλίζω το κοτόπουλο με το τριμμένο τυρί.
Ξαναβάζω το κοτόπουλο στο φούρνο, χωρίς να το σκεπάσω με το αλουμινόχαρτο, για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να ροδίσει ελαφρά το τυρί.
Έτοιμο το αρωματικό μας κοτοπουλάκι! Μπορείτε να το σερβίρετε με ρύζι, πατάτες ή σαλάτα.
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά μέσα στο αλουμινόχαρτο, όπως λεπτές φέτες κρεμμυδιού ή πιπεριάς.
Αν δεν έχετε σόγια σος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο λεμόνι.
Μπορείτε να βάλετε και άλλα μυρωδικά που σας αρέσουν, όπως θυμάρι ή δεντρολίβανο.
H Συνταγή είναι της κας Ольга Воронова